Čarolija na dan zaljubljenih: Uradite jednu stvar i saznajte ko vam je suđen

Ovaj ritual koji uključuje seme potekao je iz Evrope i Skandinavije i predstavlja jedan do najstarijih ljubavnih rituala na svetu. Možete koristiti bilo koje seme poput semena suncokreta. Ptice će ga pokupiti i odneti daleko i usput ispustiti nešto semneki koje će se izrasti prelepo cveće.

Tradicija nalaže da ritual obavite u dvorištu crkve, ali možete da koristite i dvorište ili bilo koji drugi otvoreni prostor. Ritual se sprovodi na veče između 13. i 14. februara.

Evo kako se izvodi:

1. Uđite u dvorište crkve, ili sopstveno dvorište u ponoć. Bacite semenke preko vašeg ramena izgovarajući sledeće: Raspršavam ove seme zaljubljen/a, Ovo seme posejaću u ljubavi, Ti, koja si moja prava ljubav, Dođi po mene i ostani dok raste, Baš kao i moja ljubav prema tebi.

2. Pogledajte preko ramena i videćete viziju budućnosti – vaša ljubav će hodati preko zemlje gde je nikla trava ili cveće od vašeg semenja. Možda ćete ga/nju prepoznati. Ako ne prepoznajete osobu, zatvorite svoje oči i ime će vam se ukazati spontano u vašoj glavi.

3. Idite kući i lezite u krevet. Sanjaćete sebe i svoju ljubav zajedno na leto, a sile će vas privući u mesecima koji dolaze.

Izvor: alo.rs