Carinci tražili od Marije Šerifović da otvori kofere zbog sumnji – Zamalo da papreno plati zbog Jelene Karleuše

Jelena Karleuša troši veliku sumu novca na garderobu iz nove kolekcije poznatih brendova ne šalje mužu Dušku Tošiću. Ona svoje spiskove šalje kolegenici Mariji Šerifović, koja je imala dovoljno vremena, ali i novca da sve to kupi u Americi, gde je boravila ovog leta.

Ali, ono što nisu predvidele jeste da i pobednicu Evrovizije mogu da pretresu carinici na aerodromu, a baš se to desilo. Da li je njima bilo sumnjivo što Marija vuče ogromne kofere, te su je zamolili da se pomeri u stranu i dozvoli im detaljan pregled prtljaga.

– Kada su otvorili kofere i počeli da vade elegantne haljine, jednu za drugom, samo su se zgledali. Svima je jasno da Marija nikad nije obukla haljinu, a sad ih ima na desetina i to prelepih, preskupih i potpuno novih. Mariji je prvo bilo neprijatno, a onda je počela da se smeje.

Smejali su se i carinici, jer im je bilo jasno da ovo nije garderoba za nju, nego poklon. Marija se prvo sprdala na svoj račun, govoreći kako je odlučila da promeni stil oblačenja, te da će od sada nositi samo haljine i da će je uskoro tako obučenu gledati u žiriju „Zvezda Granda“, a onda je priznala da je sva ta garderoba za njenu koleginicu Jelenu Karleušu. Još je objasnila da bi se JK naljutila da joj nije donela sve što je poručila, jer toga u Srbiji nema da se kupi. Kada su carinici prokomentarisali da su mnoge etikete isečene, što je očigledno bilo urađeno da bi se izbegla velika carina, Marija je tvrdila kako su haljine jeftine.

Na kraju je uspela da ih razoruža svojom harizmom. Naime, prema carinskom zakonu, za svu novu robu, vredniju od 100 evra, plaća se odgovarajuća dažbina prilikom ulaska u Srbiju, a svaki putnik na graničnom prelazu mora da prijavi da li tako nešto nosi sa sobom, bez obzira na to da li je reč o odeći, tehničkim uređajima, nakitu…

Ukoliko vrednost robe prelazi 3000 evra, onda roba mora da se carini u redovnom carinskom postupku, a ne u takozvanom skraćenom na graničnom prelazu, a vrednost Marijine robe je premašila 3000 evra, ali uspela je da se izvuče na šarm – kaže izvor blizak pevačici.

Izvor: espreso.rs