Budite uspešni i smireni: Govorite ovo sebi svakog dana!

Ljudi su mnogo srećniji kada svaki novi dan vide kao novu priliku ili kada na određenu situaciju ne gledaju kao na problem, već kao na izazov.

Trud i rad na sebi su ključni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

Instruktor joge Džo Bet Ričards veruje da svako može iskoristiti ovu drevnu mentalnu i fizičku disciplinu i da rezultati definitivno neće izostati, jer su tehnike opuštanja, samorazvoja i disanja preduslov za svakodnevno smanjenje stresa.

Evo pet ključnih smernica za napredak koje treba da pročitate:

„Danas sam ovde sa razlogom.“

Dan vam prolazi u dosadi, besu, plaču, stresu. Dakle, umesto što današnji dan doživljavate kao bilo koji drugi, kao još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživeli na poseban način, kao sjajan i jedinstven?

„Spremna sam na sve što me danas očekuje.”

Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali morate verovati da ste vi najbolji i da imate svu snagu i motivaciju da se hrabro i zrelo nosite sa problemima.

„Danas osećam zahvalnost.”

Uživanje, sreća i unutrašnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što možete kupiti za novac, već na učenju da budete zahvalni. Ako cenite drage ljude, lepe trenutke i život, imaćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočaranja.

„Svakog novog dana svesna sam koliko vredim.”

Nije važno šta se dogodilo juče, već kako se ponašate i razmišljate danas. Ako ne dozvolite da vas senke prošlosti progone i krenete da učite na svojim greškama koje ne doživljavate tragično, imaćete mnogo viši nivo samopouzdanja i neuporedivo lepšu sliku o sebi.

„Danas je moj dan.“

I pored mnogo obaveza i planova koje imate, vi ste sami sebi suština svakog novog dana, a ova privilegija je nešto što se zaboravlja. Pisma ne bi trebalo da počinju sa: „Moram to učiniti …“, već sa: „Želim to učiniti …“.

Inspiracija i motivacija su glavni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite to. Uživajte u svakom trenutku, prilici, novom danu.