Branka Katić progovorila o sreći: „Dokle god imate koga da zagrlite, život ima smisla“

Branka Katić, glumica koju retko ko ne voli. Zbog svog osmeha prepoznatljiva je šriom sveta, a svi je pamte kao duhovitu i veoma vedru osobu. Na gostovanju u emisiji „Kec na jedanaest“ glumica je govorila o svojim glumačkim počecima, ali i receptu za tako divan osmeh.

Govoreći o svojim prvim glumačkim koracima Branka je rekla: „Mama me je naterala. Izašao je oglas u „Politici“ i ja sam poslala prijavu. Dok su me pozvali, ja sam potpuno i zaboravila da sam aplicirala. Sećam se, ušetala sam u dvorište gde je bilo oko 600 – 700 devojčica i ne znam ni sama kako, prva sam se provukla do reditelja Mihaila Vukobratovića. Rekla sam mu: Ja sam sigurna da sam savršena za ovu ulogu. Kažite mi samo koja je i šta treba da uradim. Takvo samopouzdanje samo kao dete možeš da imaš“.

Tokom razgovora prisetila se i kolega koji nisu više sa nama, Milene Dravić i Nebojše Glogovca.

„Moram da ti priznam nešto. Kada sam prvu noć igrala „Sumrak bogova“ na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, u daljini su se videle velike krošnje. Kako na početku nekih dobrih 20 minuta ja ne moram ništa da radim, nešto drugo se dešava na sceni, a ja sam samo tu, u tim krošnjama sam videla i Nebojšu i Irenu Mičijević Rodić. Jednu moju divnu koleginicu koje više nema. I onda sam ih pozvala, pošto mislim da su najdivniji glumci, da budu sa mnom i da mi pomognu da tu prvu noć odglumim sve kako treba. Često mislim na njih i osećam njihovo prisustvo“, rekla je Branka.

Na pitanje šta je razlog njenog osmeha i sreće Branka je izjavila: „Uvek biram život. Mnogo dobijem svaki put kada vidim dete koje se smeje. Na aerodoromu mi gotovo svaki put umalo krenu suze kada vidim ljude koji se grle. Dokle god imate koga da zagrlite i kome da se nađete“.

Izvor: espreso.co.rs