Boško Obradović: Opozicija se obavezala, neće na izbore dok ne budu fer i pošteni

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da Sporazum s narodom, koji je u sredu predložila opozicija, predstavlja revoluciju na političkoj sceni Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, lider Dveri je kazao da taj Sporazum predstavlja „dobar odgovor na zahteve protesta upućene opoziciji“.

„Ovo je jedna velika šansa koja pokazuje da svi mi koji smo protiv ove vlasti možemo da se složimo. Ne samo oko toga da smo protiv ove vlasti, već i oko jednog krovnog dokumenta“, rekao je Obradović i dodao da u njemu piše kako će izgledati „demokratsko društvo nakon pada predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Predsednik Dveri je istakao da se tim sporazumom opozicija obavezala da „neće izlaziti na izbore dok ne budu fer i pošteni“. On je kazao da se ključne tačke odnose na borbu za slobodne medije i fer i poštene izbore, preispitivanje akata koje aktuelna vlast donese, kao i napuštanje parlamenata.

Obradović je kazao da je sporazumom predviđen i rad na zajedničkoj listi nakon što se „opozicija izbori za minimum uslova za izlazak na izbore“, kao i na formiranju vlade stručnjaka.

Prema njegovim rečima, sporazum daje i nacrt programa vlade stručnjaka koja će imati za cilj da uspostavi sistem kroz donošenje zakona kao što je onaj o ispitivanju porekla imovine.

„Pored toga, tačkom četiri obavezali smo se da ćemo preispitati sve akte koje ova vlast usvoji, a ugrožavaju nacionalne interese i to se odnosi kako na akte kojima se bespravno rasprodaje državna imovina, tako i na akte koji se tiču Kosova“, rekao je Obradović.

Predsednik Dveri je rekao da se ovim dogovorom razlike ostavljaju po strani do „oslobođenja Srbije od zla“.

„Mi ovde imamo lični režim Aleksandra Vučića koji ponovo krši Ustav i kreće u jednu kampanju, jer on ništa drugo i ne zna nego da se bavi predizbornim kampanjama“, ocenio je Obradović.

Izvor: rs.n1info.com