Bogata majka je odvela svoju ćerku da vidi kako žive siromašni ljudi

Jednog dana, veoma bogata, situirana majka odvela je svoju ćerku u selo samo zato da joj pokaže kako siromašni ljudi žive. Proveli su nekoliko noći i dana na farmi koja je pripadala ljudima sa malim mesečnim primanjima – tj. porodicom koja živi jednostavnim životom.

Dani su bili ispunjeni zanimljivim aktivnostima kao što su punjenje pitke vode iz bunara, duge šetnje i uživanje u prirodi, kupanje u potoku, uređenje vrta, poljoprivredne dužnosti, životinje i, naravno, puno smeha, zabave i ljubavi.

Po povratku u veliki grad i luksuzni stan u visokom neboderu, majka je pitala svoju ćerku šta misli o vremenu provedenom na farmi.

„Bilo je predivno, mama“, odgovorila je ćerka.

„Da li ti je bio interesantan način života tamo?“, pitala je majka.

„Da“, odgovori ćerka.

„Šta si naučila od vremena provedenog na farmi?“ upitala je majka.

Ćerka je odgovorila: „Primetila sam da imamo jednu mačku i jednog psa, a oni imaju četiri psa i tri mačke. Imamo mermerni bazen koji se proteže do našeg vrta u letnjikovcu, a oni imaju veliki potok koji teče kroz šumu. Imamo moderno solarno svetlo u našoj bašti, a oni imaju šest miliona zvezda na nebu. Sa našeg balkona se vidi prljavi grad dok oni gledaju predivne šume.

Mi nemamo plodne posede i nikada ne dodirujemo zemlju, osim tokom leta kada idemo u kolibu, a oni sade biljke i stupaju u kontakt sa zemljom skoro svaki dan.

Kupujemo hranu iz supermarketa, a oni sami proizvode svoju hranu. Imamo kompjuterske kodove i lozinke da bi nas zaštitili od zla; a oni imaju životinje, porodicu i komšije. “

Majka je ostala malo iznenađena.

Tada je njena ćerka dodala: „Postalo mi je jasno koliko smo mi siromašni i koliko možemo biti srećniji.“