Bivši šef britanske tajne obaveštajne službe MI6: Korona virus je potekao iz laboratorije, rezultat je eksperimenta

Ser Ričard Dirlav, bivši šef britanske tajne obaveštajne službe MI6 rekao je da želi otvoreniju raspravu o poreklu pandemije kor.navirusa. On upozorava da ne bi trebalo odbacili ideju da je vir.us mogao poteći iz laboratorije.

Ričard je izneo svoje uverenje i stav da je virus koji uzrokuje k*vid 19 konstruisan i da je slučajno pobegao iz laboratorija u kineskom gradu Vuhanu.

Njegovo mišljenje je u suprotnosti sa preovlađujućim stavom naučnih stručnjaka, kao i američkih i britanskih obaveštajnih službi da SARS-CoV-2 kor.navirus nije stvorio čovek.

Komentari Dirlava dolaze u trenutku kada se tim naučnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) priprema da ove nedelje da otputuje u Kinu kako bi istražio poreklo bolesti koja je ub*la više od pola miliona ljudi širom sveta.

„Pristalica sam teorije da je virus potekao sa Instituta Vuhan (za virologiju)“, rekao je Dirlav, koji je između 1999. i 2004. obavljao funkciju šefa MI6.

„Ne kažem ništa drugo, osim da je to posledica nesr.će i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu, a koji ne mislim da su posebno pogrešni“, rekao je Dirlav.

Izvor: kurir.rs