Bile su izgubljene i zanemarene, a od mene su tražile jedno: Snežana je zbog ovoga morala da pozove roditelje (FOTO)

Snežana Dakić obratila se svim roditeljima u Srbiji, ističući koliko su potrebni svojoj deci – ali na pravi način. Ona je napomenula da sve može biti odloženo, osim mališana, kojima je i te kako važno da znaju da imaju saveznika za sve borbe koje život može da im donese.

„Često razmišljam o tome kako su deca, zapravo, taoci svojih roditelja: njihovih strahova, nedoraslosti, kompleksa, nervoza, zapostavljanja, zanemarivanja, a sve pod parolom – ljubavi. I robovi pogrešnih uverenja svojih porodica. Neka deca imaju i luđu sreću: da im zapadnu veseli i razboriti roditelji, koji razrešavaju svoje lične nedostatke na pravilan nacin, koji su puni razumevanja i obasipaju ljubavlju…. a dobar broj roditelja je neprekidno ljut i nezadovoljan“, počela je ona.

„Jadna ta deca…. deci treba razumevanje njihovih malih, a njima velikih problema, savet, a ne kritika i osuda, treba im ljubav – zagrljaji, poljupci, osmesi, a ne dužnost i moranje… sve se može odložiti, ali deca ne mogu. Njima trebate odmah, a sebe možete malo da odložite, doći ćete na red, svakako, čim oni malo porastu / odrastu… danas sam o tome razmišljala, pošto su me dve devojčice od svojih 16-tak pitale gde je Institut za mentalno zdravlje Palmotićeva. Izgledale su izgubljeno i zanemareno. Očigledno im je nedostajala roditeljska pažnja i razumevanje. Možda su narkomanke ili samo zbunjene odrastanjem… roditelji: trebate svojoj deci, ali na pravilan način“, zaključila je Snežana, koja je ovom porukom privukla ogromnu pažnju javnosti.

Izvor: kurir.rs