Bila je simbol lepote, a onda se odrekla glume i otišla u LA: Živi na visokoj nozi i evo kako sada izgleda (FOTO)

Maja Sabljić važila je za jednu od najzgodnijih glumica. Karijeru počela još davne 1979. godine, da bi se 1993. preselila u Los Anđeles gde živi na visokoj nozi, stanuje u kvartu Sanset plaza, na Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa.

Poznate uloge ostvarila je u filmovima „Groznica ljubavi“ (1984), „Pazi šta radiš“ (1984), „Kamiondžije opet voze“ (1984), „Druga Žikina dinastija“ (1986), TV seriji „Bolji život“ (1990), „Policajac sa Petlovog brda“ (1992, 1994), „Ona voli Zvezdu“ (2001), „Lavirint“ (2002).

„Više ne razmišljam o tih dvadeset godina provedenih u kinematografiji i kao da je to bio moj neki drugi život. U to vreme bilo je mnogo lepše, drugačije i druge vrednosti su bile na ceni“, rekla je Maja svojevremeno za Blic, te otkrila da je samovoljno napustila glumu.

Još jedna Maja koja je takođe svojevremeno rešila da ode preko bare je Maja Mitić, koja je ulogom u filmu „Šmeker“, gde je igrala lepšu polovinu Pavla Ivkova (Žarka Lauševića), osvojila sve svojom lepotom i glumom, pa onda vrlo brzo nestala.

Maja se posle uloge Lele posvetila pozorištu, a danas je umetnička direktorka Festivala Nišvil. Oko 2000. godine radila je kao gostujuća profesorka tehnike savremenog teatra Univerziteta Ajove i Sjedinjenih Američkih Država. Od 2008. je gostujuća profesorka pozorišne umetnosti za master studije Goldsmitovog univerziteta u Londonu.

Izvor: kurir.rs