Bila je devojka Gage Nikolića: Evo kako sada izgleda čuvena Senka iz „Nacionalne klase“ (FOTO)

Suzana Mančić vratila je scenario i odbila ulogu Flojdove Senke samo nekoliko dana pre početka snimanja „Nacionalne klase“. Voditeljka i danas žali što se nije pojavila u kadru kraj slavnog Gage Nikolića.

Kako kaže, da je nastavila „tim putem“ do sada bi imala 40, 50 filmova i bila bi glumica! To je bio poslednji put da je dozvolila da muškarci odlučuju o njenoj sudbini.

– Scena u kojoj je trebalo da se pojavim odigrala se u javnom toaletu gde mi Gaga prilazi i zakazuje sastanak. U to vreme bila sam u vezi s jednim profesorom na Akademiji dramskih umetnosti koji mi je rekao: ‘E, pa fino! Ljudi će te se sećati po tome što si glumačku karijeru počela u toaletu’. Poljuljao je moje samopouzdanje jer sam bila vrlo mlada i, naravno, odbila sam ulogu što nikad nisam prežalila. Ulogu je umesto mene odigrala Maja, a film je bio veliki hit i nakon toga više nikad nisam dozvolila da muškarci odlučuju o mojoj sudbini-otkrila je Suzana.

Flojdovu devojku Senku na kraju je igrala Maja Lalević, koja je tada imala samo 17 godina kada je dobila ovu ulogu u filmu koji je postao kultno ostvarenje jugoslovenske kinematografije.

Moj tadašnji dečko bio je mnogo stariji od mene i imao je važnu ulogu iza kamere. Da bih svakog trenutka bila blizu njega, visila sam u Udruženju slobodnih umetnika, gde se odvijao kasting za film – ispričala je ona jednom prilikom.Nakon „Nacionalne klase“, imala je epizodne uloge i u filmovima „Osam kila sreće“ i „Šest dana juna“. Pored Fakulteta dramskih umetnosti, završila je i Pravni fakultet, a kada je rešila da napusti glumu ostvarila je uspešnu advokatsku karijeru. Njeno ime dobro je poznato u pravnom svetu.

U Majinoj biografiji piše da kada je završila treću godinu Prava, izašla je na prijemni za Akademiju. Bila je skoro sigurna da je neće primiti, pa nije ništa rekla tati, ali ipak su je primili i to je bio njihov prvi i poslednji veliki sukob kad je on otkrio istinu. Obećala mu je da će završiti pravo i obećanje je ispunila čim je diplomirala na Akademiji. Pokušala je jedno vreme da sedi na dve stolice, ali je advokatura pretegla i odvukla je na sud koji je isto bio neka vrsta pozorišta.

Maja se 1990, udala se za Baneta, lekara, svoju ljubav od gimnazijskih dana. Iste godine rodila se Liza, a 1996. godine stigla je i Hana i porodica je postala kompletna.

Jedno vreme je živela u Njujorku.

Izvor: espreso.rs