Bil i Melinda Gejts se razvode posle 27 godina braka

Bil Gejts i Melinda saopštili su da se razvode posle 27 godina braka, uz obrazloženje da „više ne veruju da mogu zajedno da rastu kao par“.

„Posle mnogo razmišljanja i rada na našoj vezi, odlučili smo da okončamo brak“, navodi se u zajedničkoj poruci na Tviteru.

Oni su se upoznali tokom 80-ih godina kada je Melinda počela da radi u kompaniji Majkrosoft.

Par ima troje dece, a vodi i Fondaciju Bil i Melinda Gejts.

Porodica Gejts, zajedno sa investitorom Vorenom Bafetom, stoje iza kampanje Giving Pledge, čiji je cilj da se milijarderi obavežu da će većinu bogatstva ostaviti u humanitarne svrhe.

Par je odluku od razvodu objavio na Tviteru.

„Tokom prethodnih 27 godina, odgajili smo troje neverovatne dece i osnovali fondaciju koja širom sveta omogućava ljudima da vode zdrave i produktivne živote“.

„Nastavićemo da delimo veru u tu misiju i radićemo zajedno u fondaciji, ali više ne verujemo da možemo da rastemo zajedno kao par u sledećoj fazi života“.

„Molimo javnost da našoj porodici da prostora i poštuje privatnost sada kada pokušavamo da upravljamo ovih novim životom“.

Melinda se u Majkrosoftu zaposlila 1987. kao menadžerka proizvoda, a iste godine su prvi put izašli na poslovnu večeru u Njujorku.

Posle toga su počeli da izlaze, a Bil je u dokumentarcu Netfliksa rekao:

„Veoma smo brinuli jedno o drugom i postojale su samo dve mogućnosti – da raskinemo ili da se venčamo“.

Melinda je rekla da je Bil bio metodičan čak i u emotivnom životu – jednom je na tabli napisao sve prednosti i mane mogućeg braka.

Venčali su se 1994. godine na havajskom ostrvu Lanai, a navodno su unajmili sve lokalne helikoptere da rasteraju neželjene goste na nebu tokom ceremonije.

Bil Gejts je četvrti najbogatiji čovek na svetu. Magazin Forbs njegovo bogatstvo procenjuje na 124 milijarde dolara.

On je novac zaradio pre svega zahvaljujući Majkrosoftu, softverskoj kompaniji koju je osnova tokom sedamdesetih godina 20. veka.

Izvor: danas.rs