Biću iskrena, prevarila sam ga – moj muž to nije zaslužio

U braku sam deset godina. Zapravo, kao da sam ceo svoj život, jer sam sa Bojanom u vezi od osmog razreda. Šta da vam kažem, dečija ljubav, pa navika, trudnoća i brak. Venčali smo se kad smo imali po nepunih devetnaest godina, praktično odmah nakon srednje škole.

Prve dve-tri godine bile su zanimljive. Mladi supružnici i mladi roditelji. Beba nam je ispunjavala vreme i bilo nam je lepo. Nisam nigde radila, a Bojan je radio u firmi koja se bavila distribucijom hrane i kombijem je razvozio hranu širom Srbije.

Bojan je vredan čovek pa je posle nekog vremena napredovao, nije više razvozio hranu već je postao menadžer prodaje. Zarađivao je pristojnu platu sa kojom smo solidno živeli, jer smo bili u zajednici sa njegovim roditeljima. Odnosno, nije klasična zajednica, već smo živeli na drugom spratu kuće, a moj svekar nam je plaćao račune, pa smo mi trošili samo na hranu.

Kada je dete napunilo sedam godina i krenulo u školu, želela sam da završim fakultet koji sam upisala kada sam zatrudnela. U pitanju je pedagogija, htela sam da postanem akademski građanin i da se posle studija zaposlim kao nastavnik u školi.

Još na prvoj godine fakulteta, na predavanjima, zaljubila sam se u Sašu, a i on u mene. Bojan mi je bio prva i jedina ljubav do tada i baš zbog toga me je ovo novo iskustvo baš uzdrmalo. U stvari, Saša je postao moja prava ljubav, Bojan i ja smo bili deca. Šta da vam kažem, izgubila sam glavu za njim. Ubrzo me ništa drugo nije zanimalo. Kući sam nalazila glupe razloge da bih se posvađala sa Bojanom, jer više uopšte nisam želela da budem prisna sa njim.

U početku ništa nije primećivao, ali kada sam izgubila interesovanje za dete (ne da nisam brinula o detetu, ali mu se nisam posvećivala kao ranije), tada je Bojanu postalo jasno šta se dešava. Uzeo je nekoliko dana odmora, pratio me i uhvatio. Sve sam mu priznala. Spakovala sam se i otišla kod svojih.

Bojan je odmah tražio razvod. Nadala sam se da ću se odmah udati za Sašu. Međutim, kada je saznao da se razvodim, odmah je prestao da komunicira sa mnom. Na fakultetu nismo imali predavanja, pa su naši sastanci bili svedeni na minimum. Bilo mu je lako da prekine svaku komunikaciju sa mnom, a tokom jednog od naših susreta otvoreno mi je priznao da je sa mnom samo iz niskih strasti, odnosno nije planirao ništa ozbiljno. Pa ti si bila udata i imaš dete, rekao mi je.

Shvatila sam da sam gadno pogrešila ali šta sad mogu? Ne razmišljam da se izvinim Bojanu, jer je to ipak bila klasična prevara s moje strane. Da budem iskrena, Bojan to nije zaslužio. Šta da radim, moram da živim s tim do kraja života..ali se i nadam da ću jednog dana ponovo imati ljubav i porodicu.