Bez ljubljenja mlade i igranja, muzika iza pleksiglasa – evo kako će izgledati svadbena veselja

Bez ljubljenja mlade, plesa na podijumu i švedskog stola, po pet ljudi za stolovima na razmaku od dva metra, pleksiglas koji odvaja muziku od gostiju, nošenje maski i čuvanje spiska zvanica i 30 dana nakon okončanja proslave – ovako bi od sada mogle da izgledaju svadbe u Srbiji…

Grad Beograd je sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, Privrednom komorom Srbjije i predstavnicima „ivent“ industrije uputio Vladi Srbiji predlog, koji sadrži četiri protokola sa uslovima pod kojim bi mogle da se održavaju svadbe, proslave, kongresi, koncerti i kako bi bio regulisan rad noćnih klubova i barova.

– Ograničiti trajanje svih skupova, obezbediti da događajima prisustvuju samo pozvane osobe, što se može sprovesti angažovanjem tzv. Kovid redara, koji bi opominnjao pa čak isključivao lice sa događaja koje se ne ponaša u skladu sa propisanim merama – navodi se, između ostalog, u preporukama u jednom od protokola:

– Koliko god je moguće, grupisati po stolovima članove istog domaćinstva ili osoba koje su u svakodnevnom kontaktu.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve, i za zaposlene i za učesnike sve vreme boravka na događaju, bilo u zatvorenom objektu ili na otvorenom, osim kada konzumiraju hranu ili piće.

– Od obaveze nošenja maski mogu biti izuzeti samo pojedini muzički izvođači i to samo u trenutku izvođenja, kao što su pevači, muzičari na duvačkim instrumentima, ali tada se preporučuje postavljanje fizičke barijere, od pleksiglasa ili drugog materijala koji se lako čisti i dezinfikuje. Izbegavanje bilo kakvog direktnog kontakta, odnosno tradicionalnog čestitanja, grlenja, ljubljenja na proslavama – još su neke od navedenih mera.

Izvor: kurir.rs