Ber Grils preživeo Srbiju: Avanturista oduševljen Starom planinom i srpskom kuhinjom

Najpoznatiji avanturista na planeti Ber Grils prethodnih dana boravio je na Staroj planini gde je snimio materijal za svoju autorsku emisiju. Grils je sa svojom ekipom boravio u hotelskom kompleksu KROV SRBIJE-SP RESORT, a za snimanje emisije Grilsu je na raspolaganju bio i helikopter MUP-a Srbije.

„Stara planina je zaista redak prirodni biser u srcu Evrope i lagao bih da kažem da nisam prijatno iznenađen“, priznao je Grils neposredno pred polazak sa planine odakle ga je ispratio domaćin, generalni direktor JP Stara planina, Goran Karadžić.

Upravo zauzimanjem Karadžića i njegovog tima, izdejstvovan je dolazak Grilsa i snimanje njegove emisije na Staroj planini što će nesumnjivo biti i najjača reklama ikada urađena za jednu srpsku planinu, ili Srbiju kao avanturističku destinaciju uopšte.

„Neverovatan je uticaj Grilsa i njegove emisije na sve potencijalne avanturiste koji ga po svetu prate u stopu, tako da je ovo verovatno i najbolji mogući način da se ispromoviše netaknuta priroda jedne zemlje koja je igrom slučaja u srcu Evrope“, rekao je jedan od članova ekipe slavnog avanturiste.

Najpoznatiji avanturista sveta takođe je oduševljen srpskom kuhinjom, a u toku boravka redovno je posećivao fitnes centar hotela kako bi održavao kondiciju.

„Snimio je svoj deo za emisiju i odleteo danas. Rekao nam je da je Stara Planina jako zanimljiva zbog njene raznovrsnosti. Ovo je velika stvar za Srbiju i Staru Planinu, a najveća želja Grilsu jeste da snimi emisiju sa našim teniserom Novakom Đokovićem, što je u više navrata i spominjao“, izjavio je Goran Karadžić, direktor JP Stara planina.

Izvor: republika.rs