Apel lekara i ministra Lončara građanima: “Ne uzimajte hlorokoin na svoju ruku”

-Moramo da kažemo bitnu stvar: čujem da ljudi nabavljaju “hlorokin” i piju ga preventivno. To ne sme da se radi. Rezultati kolega koji su imali veliki broj obolelih su bili dobri, ali važno je podvući da ne postoji antivirusni lek registrovan za ovu bolest. Ima kontraidikacije i ne smemo da zaboravimo da svaki lek koji uzimamo ima potencijalne interakcije sa lekovima koje već koristimo – rekla je dr Milošević.

Molbu građanima uputio je i ministar Lončar, pozivajući građane da “ne prave veću štetu nego korist”.

Ministar Lončar je naglasio da moramo štititi zdravstvene radnike.
– Oni moraju da nauče da koriste zaštitnu opremu, pogotovo ako budu u situaciji da uzimaju briseve. Nema više sekunde vremena, nema čekanja. Čitajte, sve su procedure napisane i to je moja poruka zdravstvenim radnicim – rekao je on.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da „nije vreme za opuštanje“ i da naš narod to voli da uradi pre vremena.

– Želim sve da podsetim da nije vreme za opuštanje, ali, poznavajući naš narod, koji voli da se opusti pre vremena, moram da ponovim jednu stvar: da bi se ostvarilo ovo što svi želimo, zavisi od nas i od naše odgovornosti i jedinstva. Ovo ne može da se desi samo od sebe. Molio bih da to uvek imaju svi na umu. Bez toga, sam rezultat neće doći – rekao je Lončar.

Izvor: blic.rs