Aleksandra je zbog Jasmina promenila veru: „Ovako vam braćo izgleda kada se Srpkinja iz Srbije uda za muslimana iz BiH i pređe u islam“

Snimak je nastao u mestu Vitinica, u opštini Zvornik. Manji deo naseljenog mesta Vitinica pripada Republici Srpskoj, a veći Federaciji BiH, u opštini Sapna. Ovaj čin zabeležio je PodrinjeMedia, uz dozvolu Aleksandre i njenog supruga Jasmina.

„Ovako vam braćo izgleda kada Srpkinja iz Srbije (Čačka) odluči da se uda za muslimana iz BiH i pređe u Islam. Po meni svačije je pravo da bračni život zasniva sa kime hoće, ali je stvar dostojanstva ne odreći se sopstvene vjere… Mišljenja?“, napisao je korisnik Tvitera i podelio snimak.

Usledili su brojni komentari. Dok jedni podržavaju slobodnu volju žene da se uda za koga želi i prihvati njegovu veru, drugi je kritikuju.

„…Ljubav je čudo, ali veru da promeniš to mi nije jasno… udaj se, nije proble

– Ovako vam braćo izgleda kada Srpkinja iz Srbije (Čačka) odluči da se uda za muslimana iz BiH i pređe u Islam. Po meni svačije je pravo da bračni život zasniva sa kime hoće, ali je stvar dostojanstva ne odreći se sopstvene vjere… Mišljenja? – napisao je korisnik Tvitera i podelio snimak.

Usledili su brojni komentari. Dok jedni podržavaju slobodnu volju žene da se uda za koga želi i prihvati njegovu veru, drugi je kritikuju.

– Ljubav je čudo, ali veru da promeniš to mi nije jasno… udaj se, nije problem ali zašto menjaš veru? – komentarisao je jedan korisnik Tvitera, dok ima i komentara „Nisam čak mogla ni do kraja ovo da odgledam“.

https://twitter.com/ihgUWvA5SpFNQAL/status/1187066497505603585

Tako neki smatraju da se „mnoge žene, rođene muslimanke ne odevaju ovako i da mnogi muslimani to ne traže od njih. Ovo je situacija gde se ona udaje za čoveka koji do toga drži, a njoj to ne smeta pa je to odabrala. S obzirom da je sve sloboda izbora, sve je ok!“

– Ćud je ženska golema rabota. Stotinu će promjeniti vjera da učini što joj srcu drago. Ljubav čini čuda – smatraju pojedini korisnici Tvitera.

– Ova nije Srpkinja uopšte! Da jeste, ona bi svoga izabranika nagovorila da pređe u pravoslavlje! Uostalom da je prava ljubav, niko ne bi morao da menja veru, nego bi podjednako slavili i jednog i drugog Boga! – izričit je drugi, dok žena rođena u Sarajevu poručuje: „Moji su mi govorili samo nemoj za drugu veru. Nisam ih razumela zašto a kad sam rodila prvog sina još te ratne ’94. sve mi postalo jasno, mislim se, aaa kako bi ti sad bilo teško da ga vodiš na sunet umasto na krštenje. Svaka čast svakome, ali meni moje!“

– Au, zemljakinja me razočara debelo… Pa, mogla se venčati građanski, šta joj je ovo trebalo – izričit je jedan tviteraš, dok drugi poručuje – „Ne znam da li komentari ispod mogu da se protumače kao rasna verska i nacionalana netrpeljivost. Hrišćani svoju sestru tako ocrniše zato što je veru promenila u srcu im kamen crn čuči za svakoga ko sagreši voljno i nevoljno.

Izvor: kurir.rs