Aleksandar Vučić podnosi izveštaj: Sednica Skupštine Srbije o Kosovu 27. maja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za 27. maj sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji i najavila da će pozvati i predsednika Aleksandra Vučića da prisustvuje, kao i članove Vlade.

– Sazvala sam posebnu sednicu sa izveštajem o Kosovu i Metojiji za 27.maj. Uputiću poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prisustvuje sednici, uputiću poziv da prisustvuje predsednica vlade Ana Brnabić i svi ministri, kao i direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić. Očekujem da nakon što izveštaj podnese Vučić svi poslanici uzmu učešće u debati – najavila je danas Gojković.

Parlamentarni izbori biće početkom naredne godine, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je svejedno da li će oni biti početkom naredne godine, u zimu ili na proleće, svejedno je.

Vučić je za RTS rekao da, kako stvari stoje, vanrednh parlamentarnih izbora neće biti.

Upitan šta smatra najvećim uspehom tokom dvogodišnjeg predsedničkog mandata, Vučić je rekao da je ponosan na rezultate u izgradnji putne infrastrukture, uređivanju javnih finansija, jačanju partnerstava sa Kinom, Rusijom i mnogim zapadnim zemljama.

„Radili smo mnogo toga za napredak i razvoj Srbije, podržavao sam vladu u nastavku disciplinovog ponašanja. Sada dolaze rezultati, ove godine slede nova povećanja plata i penzija. Kada radite vredno i ne lažete i ne varate narod, onda ljudi vide rezultate i mogu da očekuju drugačiju budućnost“, istakao je Vučić.

Kaže da mu je jedina briga Kosovo i Metohija, ali da se Beograd ponaša odgovorno.

Predsednik je rekao da je Srbija jedna od zemalja koja se nalazi na putu ubrzanog, kaže, možda i najbržeg ekonomskog razvoja.

Dodaje da su strane direktne investicije za 14 odsto više nego prošle godine, koja je bila rekordna sa 3, 5 milijardi evra investicija što su, ističe, izuzetne vesti za Srbiju.

Izvor: espreso.rs