Aleksandar Vučić: Ne postoji svetski ambasador koji može da mi lupa na vrata i da ih otvara nogom, kao što su to nekada radili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija nezavisna, slobodna i suverena zemlja i da za razliku od nekih prošlih vremena, danas niko ne sme da se usudi da predsedniku niti bilo kom drugom građaninu Srbije izdaje naloge i naređenja.

“Ponosam sam što vodim takvu zemju. Ne postoji svetski ambasador ili zvaničnik koji može da mi lupa na vrata i da ih otvara nogom, kao što su to nekada radili“, rekao je Vučić novinarima u Skoplju povodom optužbi bivšeg predsednika DS Bojana Pajtića da izbori zavise od toga kada će Vučić da “ispuni zadatak stranih gazda i prizna nezavisnost Kosova“.

“Autoprojekcija je čudo. Seća se on svojih vremena, dok su bili na vlasti i kada su morali pred svaku sednicu vlade i parlamenta da pošalju strancima dnevni red da im odobre, a to danas nije slučaj“, podvukao je Vučić.

Ponovio je da je Srbija slobodna zemlja i naglasio da, osim obećanja svom narodu da će se boriti za interese građana, nikom nikada ništa nije obećao što, kaže, opozicija zna i što je strašno nervira.

“Već pet godina slušate kako je Vučić tu samo da ispuni nešto. Kad ih neko Vučićev bude pobedio na nekim sledećim izborima i obezbedio kontinuiranu vlast, jer Srbiju uvodimo u bolju i drugačiju budućnost, oni će i dalje da kukaju kako posle 15 godina moram nešto da ispunim“, rekao je Vučić.

Ocenio je da takve optužbe dolaze kada nemate nikakvu politiku i kada ne znate šta ćete od besa i mržnje. Vučić je podsetio da je Kosovo proglasilo nezavisnost 2008.godine kada je, kaže, Pajtić bio “bog i batina“ u Srbiji, kao i

Dragan Đilas i Vuk Jeremić, i dodao da tada ništa nisu preduzeli.

“Poslali su dva saopštenja i nastavili da se svađaju između sebe, a od kada sam na vlasti, više zemalja je povuklo nego što je priznalo nezavsnost Kosova. Valjda i to nešto govori“, zaključio je Vučić.

Izvor: tanjug.rs