Aleksandar Vučić čestitao Netanijahuu pobedu: Naši narodi su kroz istoriju delili istu sudbinu i verujem da će viševekovno prijateljstvo postati još snažnije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas premijeru Izraelu Benjaminu Netanijahuu pobedu na parlamentarnim izborima.

„Primite moje čestitke povodom pobede na parlamentarnim izborima, kao i najbolje želje za uspeh u daljem radu u korist napretka Države Izrael“, naveo je Vučić.

On je izrazio želju za nastavak saradnje Srbije i Izraele, kako bi dve zemlje, kao iskreni prijatelji i pouzdani partneri, na osnovu dobrih političkih odnosa jačali ekonomske veze i saradnju u svim drugim oblastima.

„Dozvolite mi da i ovom prilikom izrazim zahvalnost Državi Izrael na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije. Naši narodi su, kroz istoriju, delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije“, istakao je predsednik Srbije.

Izvor: tanjug.rs