Aleksandar oženio Afikanku – Njeni svatovi zaigrali srpsko kolo i napravili feštu o kojoj priča Srbija

Da prava ljubav ne poznaje nikakva ograničenja pokazuju Musa Mnisi iz Južnoafričke Republike i Aleksandar Radovanović iz sela Toponica kod Požarevca. Ovaj zanimljiv par upoznao se na prekookeanskom kruzeru, gde su oboje bili zaposleni. Od tada se nisu razdvajali, a prijateljska veza između njih postajala je sve jača.

Svo slobodno vreme su provodili zajedno a kada su shvatili da se dešava nešto više među njima – nisu smeli da priznaju jedno drugome, bojeći se da ne izgube prijateljstvo. Međutim, kako su emocije bile sve jače i jače, lepa Afrikanka je preuzela stvar u svoje ruke, ali Aleksandar je bio inicijator prvog poljupca.

Međutim, morali su da prebrode brojne prepreke. Životne okolnosti su razdvojile ovaj par, a upravo tada je Musa shvatila da je u drugom stanju. Porodila se u Južnoafričkoj republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su nerazdvojni.

Musa je izgubila majku kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, ali je dobila od nje blagoslov da bude srećna sa Aleksandrom.

„Ta razdvojensot kao da nas je još više spojila. Veoma je zanimljivo kada se spoje dve kulture, nas dvoje odlično funkcionišemo i uklapamo se u različite svetove. Moji je prihvatili odmah, kao i mene njeni“, rekao je Aleksandar.

Mladoženjini roditelji kažu da su njihovog sina oduvek privlačile žene iz drugih kultura, te se nimalo nije iznenadilo što je rešio da oženi Afrikanku. A da je njihov rođak Aleksandar konačno pronašao ljubav svog života, konstatovala je jednoglasno i sva njegova rodbina, koja je sa oduševljenjem dočekala mladine svatove sa drugog kontinenta.

Organizovali su svadbu koja je oduševila celu Srbiju! Mlada je zbog ljubavi prešla u pravoslavlje, a ističe da joj je naša tradicija vrlo interesantna. I Aleksandar, kada ode u domovinu supruge, trudi se da se uklopi u južnoafričku svakodnevicu.

Imajući u vidu da je ova svadba podrazumevala spajanje dvaju kultura – prilagođavanje i usaglašavanje raznovrsnih običaja – bilo je neophodno, kako bi se najbolje ispoštovale tradicije čina venčanja oba naroda.

Zato su se, između ostalog – Afrikanci navikavali i uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, a brzo su naučili i da igraju srpsko kolo.

„Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sad je već kasno. Rakija ima stvarno poseban ukus, nije sličan nijednom piću koje sam do sada probao. Dočekani smo srdačno, osećamo se kao kod svoje kuće“, rekao je mladoženjin brat.

Takođe, Aleksandrova porodica je ponela afričku tradicionalnu nošnju koju su dobili od prijatelja, a svi zajedno su izveli njihov narodni ples.

Izvor: rts.rs