Aleksandar je otišao na Filipine da se venča sa devojkom koju je upoznao preko interneta: Zbog jednog papira ostao bez posla i vratio se bez mlade

Aleksandar Savić iz Žitorađe odlučan je da za ženu uzme Filipinku koja je dobila ime Katarina, ali ga je to prilično koštalo! Na prvom mestu posla, jer mu je zbog venčanja u Manili obećano neplaćeno odsustvo, a dobio je otkaz kada se vratio sa Filipina.

A vratio se sam, jer zbog jednog papira nije mogao da stupi u građanski brak sa svojom izabranicom. Kletva „fali ti 1 papir“ stigla ga je i u ovoj dalekoj zemlji.

– Taj jedan dokument je bio problem zato što se kod nas ta dva dokumenta zovu istim imenom – objašnjava mladoženja Aleksandar Savić.

Pošto nisu uspeli da obave građansko venčanje, venčali su se u Grčkoj pravoslavnoj crkvi, gde je mlada Filipinka promenila veru i dobila ime Katarina.

– Zvanično u dokumentima ona još uvek ima svoje staro ime Dženis Paganavan, ali problem je sada što mi građanski sada nismo zvanično venčani samo zbog tog jednog papira – dodaje Aleksandar.

Zato Katarina, koju je upoznao preko društvenih mreža, nije mogla da dobije vizu i da dođe sa svojim izabranikom u Srbiju.

A njega je dočekao još jedan šok. Šest meseci je radio u jednoj firmi da bi skupio novac za avionsku kartu, ali oni nisu imali razumevanja za njegovo odsustvo, pa sada nema ni posao.

A nije imao ni podršku oca, koji je ipak shvatio da Aleksandar neće drugu ženu, pa mu je za ovaj poduhvat dao svoju ušteđevinu od 1.000 evra.

– Pristao sam, morao sam, šta ću. Kaže: ja idem pa bilo kako idem tamo, pa ću da se ženim – kaže otac Dušan.

Sada Aleksandar nema novca za novi put ka Katarini. A nema ni posao. A Dušan nema više ušteđevine. Zajednički život moraće da sačeka bolja vremena.

Izvor: kurir.rs