Albanci zaustavili ekipu srpske televizije na Jarinju: Držali ih na prelazu 25 sati iako imaju sve papire – RTS se oglasio sa porukom koja odzvanja

Karavan Radio-televizije Srbije „Najlepše narodne pesme“, koji je krenuo u toku jučerašnjeg dana u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje.

Kako se navodi, kosovske vlasti nisu dozvolile ulazak ekipe, i pored uredno dostavljene papirologije.

Konvoj sa opremom čekao je na Jarinju 25 sati, a juče u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

RTS je uputio protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

„Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja. Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje“, navodi se u jučerašnjem saopštenju.

„Ovo maltrtiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati“, poručuje se u saopštenju.

Izvor: kurir.rs