Albanci hteli da ukažu čast Olbrajtovoj, sad im se ceo svet smeje: O ovom detalju svi pričaju (FOTO)

Članici nekadašnje administracije SAD, Medlin Olbrajt, koja se nalazi u Prištini na 20. godišnjici od ulaska NATO snaga, Albanci su odlučili da iskažu posebnu čast time što će danas otkriti spomenik koji je podignut njoj u čast. Međutim, fotografija spomenika pojavila se na društvenim mrežama pre svečanog otkrivanja i za kratko vreme izazvala lavinu komentara zbog jednog detalja.

Busti i Madeleine Albright ngjane me figuren e Titos. Pse kjo nostalgji?

Gepostet von Art Critic am Dienstag, 11. Juni 2019

Bista bivše državne sekretarke SAD, koja je otkrivena posle centralne manifestacije pod nazivom „Za našu slobodu“, koja je održana na glavnom trgu u Prištini, prenose mediji.

Međutim, fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, izazvala je lavinu podrugljivih komentara, jer, prema mišljenju korisnika, „Olbrajtova više liči na Josipa Broza Tita nego na samu sebe“.

Podsetimo, bivši američki predsednik Bil Klinton takođe je dobio spomenik u Prištini i to još 2009. godine, na bulevaru koji nosi njegovo ime.

Šest metara visoka statua predstavlja nekadašnjeg američkog predsednika kako drži dokument kojim se odobrava ulazak trupa SAD na Kosovo.

Izvor: telegraf.rs