Ako voz kasni, putnik može da traži nazad sav novac koji je dao za kartu – postoji samo jedan uslov

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju predviđeno je da kada voz kasni duže od sat vremena, putnik može da prekine putovanje i zatraži da mu se vrati novac koji je dao za kartu.

Ako odluči da nastavi putovanje, putnik može tražiti deo novca, i to 25% ako voz kasni između 60 i 119 minuta, odnosno 50% u slučaju kašnjenja dužeg od dva sata.

Ovaj zakonski predlog je ušao u skupštinsku proceduru a kako kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, železničari su dobili prelazni period od dve godine da ovu zakonsku odredbu i primene.

„Kako je u toku veliki broj infrastrukturnih radova na srpskim prugama, što je trenutno značajna prepreka redovnosti i pouzdanosti usluge, dat je prelazni period da se usluge prilagode i prevoznici finansijski stabilizuju svoje poslovanje“, objasnio je Momirović.

Novim rešenjima će se prema objašnjenju ministra dostići evropski nivo prava putnika u železničkom saobraćaju, što je jedan od ciljeva donošenja zakona, dok je drugi, motivacija prevoznika da podignu kvalitet usluga i unaprede pouzdanost železničkog putničkog saobraćaja.

Izvor: tanjug.rs