Ako vam ukradu mobilni telefon, uradite odmah ovo

Ako vam se desi da vam bude ukraden, ili ako izgubite mobilni telefon, morate imati na umu nekoliko stvari.

Prvo morate da prijavite slučaj policiji da biste pronašli ukradeni uređaj. Pored toga, možete sami zaključati telefon tako da ga lopov ne može koristiti.

Za to morate znati serijski broj telefona. Da biste saznali broj, otkucajte * # 06 # i na ekranu će se pojaviti broj od 15 cifara. Zapišite ga i čuvajte na sigurnom mestu.

Ako vam slučajno ukradu telefon, pozovite svog operatera, recite serijski broj i zatražite da bude blokiran. Blokirani uređaj će biti potpuno beskoristan čak i ako se SIM kartica promeni.

Zatim nastavite da radite na pronalaženju telefona kako biste ga vratili što je pre moguće.

Gubitak mobilnog telefona je veoma veliki problem, koji se često dešava mnogim ljudima. Nažalost, većina korisnika ne koristi dodatne aplikacije za pronalaženje izgubljenih uređaja.

Prema tome, Google je razvio novu funkciju koja je integrisana u standardnu Android aplikaciju, prema on-line izdanju VentureBeat-a. Korisnici moraju imati instaliranu najnoviju verziju Googleove standardne aplikacije.

Ako slučajno ne mogu da pronađu vaš telefon, mogu ući na vaš Google nalog putem računara i otvoriti pretraživač. Potrebno je da unesu „pronađi moj telefon“ i „Google“ će prikazati mapu sa lokacije uređaja. Postoji i mogućnost da zvoni telefon.

Ova funkcija je bila dostupna kao posebna aplikacija pod nazivom „Android Device Manager“ još 2013. godine. Međutim, ona ga nije uspela popularizirati u široj javnosti, pa se čini da ga Google sada ugrađuje u osnovne aplikacije. To ne znači da će „Android Device Manager“ prestati da postoji. Aplikacija je i dalje glavni način blokiranja informacija u izgubljenom telefonu, a već ima podršku za pametne uređaje sa Android Wear-om.