Ako treba da vozite na kiši, morate znati ove stvari

Vožnja na mokrom putu uvek donosi dodatni izazov i može dovesti do neželjenih problema na autoputu. Uvek je potrebno voziti sa mnogo većom brigom nego kada je u pitanju vožnja na suvoj površini i zato je najvažnije biti koncentrisan, ali i znati neke stvari.

Stoga će vam ovi saveti dati priliku da vozite na mokrim putevima, i na taj način ćete biti sigurni i vi i vaši suputnici.

1. Redovno proveravajte u kakvom su stanju gume

Pre nego što krenete na put uvek pregledajte gume. Nikako ne smete zaboraviti sledeće:

Pobrinite se da gume sve vreme imaju pravilan pritisak vazduha. Pravilnu vrednost vazdušnog pritiska u gumama određuje proizvođač vozila, a naći ćete je na nalepnici koja može biti na ivici vozačevih vrata, na poklopcu ispred suvozača ili na unutrašnjoj strani poklopca rezervoara za gorivo. Navedena je i u priručniku za upotrebu vozila. Broj naveden na spoljašnjoj strani gume nije preporučeni pritisak vazduha za gume -to je najviši dopušteni pritisak u vašim gumama. Pritisak u gumama treba proveravati barem jednom mesečno.

Proveravajte dubinu profila. Odgovarajuća dubina profila pomaže sprečiti proklizavanje, akvaplaning i pucanje gume.

2. Usporite

Kiša se meša s prljavštinom i uljem na cesti, što stvara idealne uslove za proklizavanje vozila. Najbolji način da izbegnemo proklizavanje jeste sporija vožnja. Ako vozimo sporije, veći deo gazne površine gume u kontaktu je s cestom, a to omogućava bolje prianjanje.

3. Kako postupati kod proklizavanja

I najboljim vozačima događa se da im vozilo prokliže. Morate znati da u tom slučaju ne smete naglo pritisnuti kočnicu. Ako imate sistem protiv blokiranja točkova (ABS), ne pritiskajte na papučicu kočnice kao da pumpate. Odlučno i ravnomerno pritisnite kočnicu, a volan usmerite u smeru proklizavanja.

4. Zadržite sigurnosnu udaljenost

Vožnja po mokrom putu zahteva nežnost pri okretanju upravljača, pritiskanju na kvačilo, kočnicu ili gas i više je mogućnosti za greške i teške situacije. Ako krećete na put po kiši, imate mokre cipele koje na papučicama vole skliznuti. Pre nego što upalite motor obrišite ih na tepihu u automobilu. Svi vozači morali bi redovno proveravati rade li im prednja svetla, zadnja svetla i pokazivači smera. Na mokroj cesti za zaustavljanje vam je potrebno triput više vremena nego na suvoj. Budući da je za kočenje potreban duži put, vrlo je važno da ne vozite neposredno iza vozila ispred sebe. Vozite barem za dve dužine automobila iza vozila pred vama.

5. Vozite po tragovima točkova vozila ispred vas

Izbegavajte kočenje. Ako je ikako moguće, brzinu smanjujte tako da dignete nogu s papučice za gas. Vozite s upaljenim svetlima čak i ako samo lagano pada kiša. Tako ćete bolje videti put, a drugi vozači lakše će vas primetiti. Ako vaš automobil ima svetla za dnevnu vožnju, neka budu upaljena da vas vozači iza vas bolje vide.

6. Naučite kako izbeći akvaplaning i kako postupati kada vam se dogodi

Akvaplaning se javlja ako se pred gumama sabere više vode koju vozilo svojom težinom sposobno odgurnuti. Zbog pritiska vode automobil se podiže i klizi na tankom sloju vode između guma i puta. U tom trenutku vaš automobil može potpuno izgubiti kontakt s putem tako da ste u opasnosti da vas zanese s vašeg voznog smera ili čak s ceste. Da biste izbegli akvaplaning, održavajte pravilan pritisak vazduha u gumama, pobrinite se da dubina profila u gumama bude u zakonskim granicama i zamenite gume kad bude potrebno. Na mokrim cestama usporite i izbegavajte lokve. Pokušajte voziti po tragovima guma automobila ispred vas. Ako doživite akvaplaning, nemojte naglo kočiti i ne okrećite upravljač. Zbog kočenja automobil bi se mogao zaneti. Podignite nogu s papučice za gas da bi se brzina automobila smanjila i da opet osetite cestu. Ako morate kočiti, učinite to lagano, više puta zaredom. Ako vaš automobil ima kočnice ABS, kočite normalno; ako bude potrebno, računar automobila pobrinuće se za sve.

7. Kad jako pljušti kiša, radije se zaustavite

Ako jako pada kiša, vaši su brisači preopterećeni i na staklu imate sve vreme sloj vode. Kad se vidljivost tako pogorša da sa sigurne udaljenosti više ne vidite ivicu ceste ili drugih vozila, vreme je da skrenete s puta i pričekate da se kiša malo smiri. Najbolje je pričekati na odmaralištima ili drugim zaštićenim mestima. Ako vam ne preostane ništa drugo nego ivica puta, parkirajte što dalje od puta i pričekajte da oluja prođe. Ostavite upaljena svetla, a uključite takođe sva četiri pokazivača smera da vas drugi vozači primete.

8. Kad počne padati kiša, putevi su vrlo klizavi

Kad počne kišiti, putevi su uvek najteži za vožnju jer se blato i ulje na suvoj cesti mešaju s kišom i stvara se prilično klizav sloj. Često se događa da vozači izgube nadzor nad svojim vozilom, zato upozoravamo da moraju biti posebno oprezni prvih pola sata od početka kiše.

9. Po oblačnom vremenu vidljivost je manja

Budite posebno oprezni kod preticanja

10. Nakon vožnje po vodi osušite kočnice

Ako ste vozili po vodi koja je dovoljno duboka da su se nakvasile vilice kočnice, lagano pritisnite kočnice da se osuše.

11. Ne vozite ako ste umorni.

Zastavite se barem svakih nekoliko sati, radite to stalno, odnosno svakih 150 pređenih kilometara je najbolje.