Ako ste se prijavili za 3000 dinara, ne očekujte novac odmah: isplate se vrše po ovom kalendaru

Juče je bio prvi dan za prijavu vakcinisanih građana za državnu nagradu od 3.000 dinara. Do sinoć se za novac prijavilo skoro 700.000 ljudi, od ukupno oko 2,5 miliona vakcinisanih. Jutros je broj prijavljenih znatno veći, a država će novac početi da uplaćuje odmah nakon isteka roka za prijavu.

Poslednji dan za prijavu je 15. jun i nakon toga počinje isplata 3.000 dinara svima koji su ispunili uslove. Međutim, neće svi dobiti novac u istom danu, odnosno isplate će ići u nekoliko dana, odnosno u „tranšama“.
Građani će moći da se prijavljuju na dva načina: elektronski, koji je startovao 1. juna, i telefonski koji će biti omogućen od petka, 4. juna, i to na broj telefona koji će biti objavljen pred početak rada kontakt centra.


Elektronska prijava moguća je preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs. Kada se uđe na sajt treba kliknuti na polje „Podnošenje prijave“ i uneti svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun. Na kraju procedure potrebno je označiti polje kojim se potvrđuje saglasnost za obradu ličnih podataka.

Kalendar isplata i prijava izgleda ovako: 1. juna počinje prijava, 15. juna se završava i tada odmah kreću prve isplate, u septembru će penzioneri dobiti dodatnih 50 evra, a u novembru isplata drugih 30 evra za sve građane.

Izvor: blic.rs