Ako odete s porodicom na Adu Ciganliju, skupo će vas koštati: Beogradsko more je preskupo, ovo je računica

Nije tajna da su cene u mnogim kafićima na Adi Ciganliji ravne onima u najelitnijim ugostiteljskim objektima i hotelima širom naše prestonice, a ako se odlučite da ceo dan provedete tamo sa porodicom, moraćete da se spremite za nešto veći trošak.

Ukoliko sa porodicom odete na „beogradsko more“, to će vas koštati od 1.500 do 2.500 dinara. Naravno, vi ne morate da potrošite ništa, ali bez ustručavanja, treba da spremite poveću svotu novca.

Ako uračunamo i sam dolazak gradskim prevozom, ne zaboravimo „bus plus“, a ako se odlučite na automobil, parking će vas koštati 150 dinara.

Ukoliko želite da se „sakrijete u hladovinu kafića“, za dva pića će vam trebati najmanje 300 dinara. Najeftinije pivo možete da dobijete za 180 dinara, a možete da se odlučite i za „kombinaciju“ kafe i soka, koja će vas koštati oko 150 dinara.

Ukoliko ne želite da sednete u kafić, možete da uzmete piće na kiosku gde se sokovi ili pivo kreću od 90 do 110 dinara.

Ako uzmemo u obzir da ste krenuli sa malom decom na Adu, kugla sladoleda će vas koštati između 50 i 100 dinara.

Posebnu atrakciju za najmlađe čini park na vodi kod skakaonice za bandži, ali ovo zadovoljstvo košta: pola sata korišćenja ovih sprava je 400 dinara, sat 600, a za ceo dan treba izdvojiti 1.800 dinara.

Ukoliko se ipak odlučite za pedaline, to će vas koštati 400 dinara za pola sata. Ukoliko ste ipak ljubitelj rolera ili vožnje bicikla, sat se naplaćuje 240 dinara, a možete ih iznajviti i na ceo dan.

Dečji bicikli se mogu iznajmiti po ceni od 120 dinara na sat, odnosno 300 dinara za ceo dan.

Ljubitelji rolera će iznajmljivanje „točkića“ platiti 250 dinara po satu, 400 dinara za dva sata, a sve preko toga košta 700 dinara.

Ukoliko nakon brojnih fizičkih aktivnosti ogladnite, možete uvek da kupite pljeskavicu za 300 dinara, ili celu picu za 500 dinara.

Na „beogradskom moru“ imate beskonačno mogućnosti, ali će vas one koštati.

Izvor: espreso.rs