Ako je tebi stalo do muškaraca i poklona, slobodno idi – ja se ne prodajem za novogodišnji poklon

Gde god da se okrenem, u ovom periodu viđam samo ljude opsednute novogodišnjom euforijom. Na momente sam u čudu, kako možete biti tako optimistični u ovakvom trenutku. Ja ne osećam prazničnu euforiju.

Obaveze i moj posao mi zauzmu ceo dan, ni jelku nisam još uvek okitila. Imam 23 godine i živim u stanu sa cimerkom. Našla sam posao u glavnom gradu i ostala, ne planiram da idem odavde.

Kad vidim kolege oko sebe kako se raduju praznicima, a ne znamo šta će se dogoditi za deset dana, pitam se da li nešto nije u redu sa mnom? Izgleda da sam previše zrela za svoje godine …

Mnogo loših stvari mi se dogodilo u poslednjih godinu dana, i to je dodatno uticalo da se još više zatvorim u sebe. Cimerka je svoju sobu okitila ukrasima i lampicama. Pokušava da i mene uvuče u novogodišnje raspoloženje, ali uzalud.

Tvrdoglava sam i ne prihvatam. Mislim da se ove Nove godine neću vratiti kući svojoj porodici. Ostaću sama u stanu i neću slaviti. Posle šest godina s ljubavlju svog života, kako sam zvala svog tadašnjeg dečka, mislim da nisam spremna da slavim.

Ne mogu da se naviknem na to da on neće biti pored mene. Od kad smo raskinuli nisam uopšte izlazila, ali zaslužila sam. Malo sam ga zapostavila, nisam obraćala pažnju na njega i čovek je potražio neku drugu. Sad mi je sve uzalud.

Nema nazad i nema utehe. Samo posao i kuća. Cimerka Jasna je nekoliko puta pokušala da me izvede iz kuće i na kraju je odustala. Iskreno, ne prija mi druženje sa njom. Bolje mi je kad sam sama nego kad sam s njom.

Nekako je mnogo nezrela, kao da ima pileći mozak. Isto smo godište, ali se ponaša kao da je deset godina mlađa, a to me nervira. Radi stvari koje ne priliče mladoj devojci. Ne mogu da sedim sa njom i ozbiljno razgovaram, stalno mi priča neke šale i gluposti i stvarno ne mogu da očekujem neku pomoć od nje.

Osim toga, veliki je ljubitelj muškog roda, menja momke na svaka dva meseca. Baš mi je pre neki dan rekla, o Bože, kako si uopšte mogla toliko dugo da budeš sa jednim likom … u ovom gradu ima muškaraca koliko hoćeš, nađi nekoga da bar provedeš Novu godinu u društvu.

Rekla sam joj da mi nije cilj da imam dečka samo tog dana, ali ona je bila uporna i još me zafrkavala..gledaj mene, ja sam ostavila onog, ali sada imam drugog i znaš da ćemo slaviti u tom i tom hotelu na toj i toj planini, sigurno ću da dobijem i neki dobar poklon, jedva čekam.

Na ovo nisam imala odgovor, stvarno mi se gade takve izjave. Nastavila je..ne budi glupa, zato si stalno sama. Takav je život, draga moja, ostavi jednog uhvati drugog, pa s kim se usidriš…

I dalje se pitam kako si mogla tolike godine da provedeš sa istim muškarcem. Ali dobro, sad si bar slobodna. E, ovim je prešla granicu, ko si ti da se mešaš u moj život i da mi govoriš šta treba da radim? Ako toliko voliš muškarce i njihove poklone, to je tvoja stvar, ali nemoj mene da savetuješ da se prodajem za novogodišnji poklon.

Za malo da se žestoko posvađamo. Kada je videla da nemam nameru da odustanem od svojih stavova, brzo je otišla da se spremi za neki „sastanak“. Kao što se ja ne mešam u njene veze i njen život, tako ni ona ne treba u moj.

Moj izbor i moja stvar je da li ću u životu imati jednog ili deset muškaraca. Još uvek sam u fazi tugovanja za bivšim i mislim da bih mu se odmah vratila ako bi me pitao da opet budemo zajedno. Znam da i ovo moje raspoloženje neće trajati večno, moraću da ga prebolim, pa makar trajalo pet godina.