89-godišnja baka je splela 450 ćebenceta za pse beskućnike

U skloništima za pse beskućnike postoje hiljade malih prijatelja sa šapama koji zaslužuju ljubav i pažnju. I dok čekaju da budu zbrinuti, za njih brinu ljudi koji su tamo zaposleni i volonteri koji nesebično pomažu životinjama.

Ali od svih njih se izdvaja 89-godišnja baka iz Velike Britanije. Mejsi Grin. Ponešena ljubavlju prema psima, splela je 450 ćebenceta i jaknica za pse beskućnike iz „Dog Trust-a“.

„Volim pletenje, i volim i pse. Za mene je ovo divna kombinacija! Potrebno mi je tri dana da spletem jedno ćebe i samo jedan dan da spletem za psa ćebence. Na taj način se osećam produktivno i često pletem dok gledam TV. Stvarno mi je drago što na neki način pomažem psima iz ovog skloništa“, kaže 89-godišnja bakica.

Zapravo, Grin radi ovaj human posao već tri godine. Donira svoje radove tri puta godišnje, a svaki put u skloništu ostavlja desetak ručno rađenih (sa puno ljubavi!) ćebenceta.

„Mejsi redovno ostavlja svoje donacije i veoma smo zahvalni za njenu podršku. Tokom hladnih zimskih dana, našim psima je potrebno nešto da se zagreju “, kažu iz „Dog Trust-a“.