6 razloga zašto je septembar najbolji mesec da odete na odmor

Za mnoge, septembar označava kraj turističke sezone, ali za neke nudi odličnu priliku da se spakuju i odu na odmor. Ako još niste iskoristili svoj odmor i planirate da to uradite uskoro, pogledajte zašto je najbolji mesec putovanja septembar.

1. Veće uštede

Pošto je to sezona kada se kreće u školu, mnogi ne biraju septembar kao mesec putovanja. Zbog toga se troškovi transporta i troškovi smeštaja mogu značajno smanjiti. Osim toga, u ovom mesecu možete naći i neke popuste. Ako ste od onih koji su završili školu i fakultet, septembar je odličan mesec da pronađete vašu destinaciju za odmor.

2. Izbegavanje gužve

Ovo je dodatni podsticaj za putovanje u septembru, posebno za one koji žele da izbegnu gužve u saobraćaju. Nekim ljudima to smeta i troši njihovu energiju, ali ovaj mesec je period koji nudi mirnije posete vašim omiljenim destinacijama.

3. Niže cene smeštaja

Luksuzne destinacije često oglašavaju svoje najveće popuste krajem leta i početkom jeseni. U septembru možete naći velike popuste čak i na mestima gde ste oduvek želeli ići. Iskoristite ovaj period i obezbedite sebi odmor iz snova.

4. Vreme je prijatno

Iako septembar već najavljuje jesen, vreme može biti zaista divno. Za sve one koji žele da izbegnu letnju vrućinu i žele da se opuste kad je umereno i prijatno vreme, septembar nudi sve to.

5. Imate priliku za vansezonske aktivnosti

Dok propuštate neke sezonske aktivnosti, uvek postoje nove mogućnosti koje nudi septembar. U zavisnosti od željene destinacije, imaćete priliku da iskusite mnoge vansezonske aktivnosti koje će obogatiti vaše uspomene.

6. Veći popusti na stvari koje su vam potrebne

Ako putujete u septembru, imaćete priliku da kupite neophodne stvari, a pritom da uštedite. Na primer, možete da kupite kupaći po mnogo nižoj ceni, proizvodi za zaštitu od sunca će vas koštati manje, a takođe ćete uštedeti i imaćete sredstva da sebi dozvolite da kupite druge stvari u kojima ćete uživati.