6 efikasnih metoda da vaš vrat izgleda mlađe, a koža zdravija

Kao što sigurno već znate, možete uraditi mnogo toga da promenite izgled i učinite da izgledate mlađe, ali vrat je jedan deo tela koji prvi pokazuju znakove starenja i teško je uticati na njegov izgled, ali ne i nemoguće, ako pratite ove efikasne metode i koristite ih redovno.

1. Držanje tela

Stalno savijanje vrata može uzrokovati bore, a one nisu jednostavne za uklanjanje, a drugo loše držanje tela može uticati na glavobolje i bolove.Pored toga, često zanemarimo još jedan razlog lošeg držanja tela, a to je način na koji držimo mobilni telefon. Kad ga držimo niže da bismo nešto čitali, to može izazvati bore.

2. Vežbajte

Postoje mnogo vežbi koje će značajno uticati na izgled vašeg vrata, ali ako ih redovno praktikujete. Neke od njih su: pomerajte usta u obliku slova O i držite ih tako 5 sekundi, a nakon toga vežbajte slovo E i isto držite 5 sekundi. Takođe, dobra vežba je pomeranje glave unazad i otvarati usta nekoliko puta pa stegnite zube.

3. Ne nosite teške nakite

Teške minđuše i ogrlice rastežu glatku kožu i opterećuju je. Izbegavajte ih koliko god je moguće.

4. Jedite više hrane sa vitaminom C i omega-3

Vitamin C je sjajan saveznik u očuvanju zdrave kože. On pomaže u proizvodnji kolagena koji čini kožu elastičnom. Takođe, omega-3 pomaže da neguje vašu kožu i iznutra i nezamenljiv je prijatelj.

5. Ne preterujte sa parfemom

Ne preporučuje se preterana upotreba parfema, ne samo zbog raznih aromatizera i alkohola koji sadrže a koji utiču na manju elastičnost kože i čine je suvom, već i zbog toga što nije potrebno da ga nanosite svuda. Najbolje je naneti ga na zglobove.