5 rečenica koje ćerka mora da čuje od tate: Sudbina svakog ženskog deteta zavisi od oca

Za pravilan psihički razvoj deteta, neophodno je učešće oba roditelja. Iz nekog razloga očevi su često vrlo malo prisutni u vaspitanju, a nisu svesni koliki uticaj mogu da imaju na život deteta, naročito ženskog.

Ovih 5 rečenica svaka ćerka mora da čuje od svog tate!

1. Prelepa si!

Svakom ženskom biću je potrebno da se oseća lepom. A kada prvi muškarac s kojim se devojčica sreće u životu – otac, to ponavlja, to veoma pozitivno utiče na žensko dete.

2. Volim te!

Ova fraza je potrebna svima, a naročito ranjivom ženskom detetu. Kroz tatino iskazivanje ljubavi, devojčica postaje svesna kako u odraslom dobu muškarac treba da se ponaša prema njoj.

3. O čemu razmišljaš? / Da li želiš da razgovaramo?

Iskreni razgovori s tatom ostaju u memoriji ćerke za čitav život. Oni joj daju osećaj da je vredna, cenjena, zanimljiva, i sjajan su način da devojčica nauči kako se stiče poverenje u muškarca.

4. Zaslužuješ najbolje!

Kada tata kaže ovu rečenicu, to ćerki uliva veliko samopouzdanje. U budućnosti će znati da ceni sebe, zbog čega će donositi dobre odluke.

5. Uspećeš!

Vera oca u ćerkine sposobnosti daje detetu poverenja u sebe i jača njegovu snagu i volju da nastavi dalje. Svaki tata mora da podržava svoju ćerku – to je garancija za dobru budućnost!

Izvor: stil.kurir.rs