4 saveta koji će vam pomoći da se vaše naočare ne zamagle dok nosite zaštitnu masku

Danas je sve više i više prisutno korišćenje zaštitnih maski, naročito radnicima na javnim mestima, ali i ostalima, tako da, s obzirom da ih obavezno moramo koristiti, dešava se da dugo vreme ne skidamo maske, a to može dovesti do zamagljivanja stakla na naočarama, onima koji ih nose. Zbog njih smo pripremili nekoliko trikova i saveta koji će im pomoći da spreče zamagljivanje.

Podešavanje maske

Kako vlaga iz nosa i usta ne bi došla do naočara, možete nekako podesiti neki vid pregrade između maske i naočara. Ako je maska mekog materijala, gornji deo pričvrstite lepljivom trakom, a i sa tvrđim materijalom učinite isto, ali stavite papirnu hartiju kod nosa da popunite rupe. Uvek se pobrinite da je čvrsto podešena da ne biste pipali lice stalno.

Sapun

Ovaj trik radi tako što se naočare peru sapunom, voda koja ostane se protrese sa njih i onda se ostave da se osuše. Kako kažu, sapun ostavlja tanki sloj nakon što se osuši, i on sprečava kondenzaciju naočara. Ali, prema nekima ovaj trik ne može uspeti zbog novijih modela naočara.

Pena za brijanje

Za ovaj trik sve što treba da uradite je da obrišete naočare penom za brijanje. Ima isto dejstvo kao sapunica, sprečava kondenzaciju.

Sprej protiv zamagaljivanja

Danas postoje razni sprejevi i proizvodi koji se koriste za lakši život, poput ovog spreja. Međutim, savetuje se prvo da se konsultujete sa očnim lekarom, jer možda to nije pogodno za vaš vid.