4 dnevnih navika koje će vašu kožu učiniti mlađom i zdravijom

Ne postoji žena koja ne želi izgledati lepo i imati zdravu i mladu kožu, kao i celokupan izgled. Naravno, šminkanje i doterivanje je uvek lepa i zabavna stvar, ali šminka može naštetiti koži, tako da je prirodni izgled uvek bolji izbor u tom slučaju.

Ne mora značiti da samo sa šminkom izgledate lepo. Vaše prirodne karakteristike su izuzetno važne i ako pratite ove jednostavne navike možete očuvati kožu, lice, kosu…

1. Masirajte lice

Masaža lica je vrlo efikasan način da pomognete svojoj koži da održi lep izgled. Nema potrebe za skupim tretmanima ili za odlaskom u spa centar. Vaša koža će biti čvršća i lepša ako dubokim pokretima stimulišete lice. Ako imate osetljivu kožu, nežno masirajte lice. Takođe, masaža može pomoći u uklanjanju toksina na koži. Ali nemojte masirati deo oko očiju jer je osetljiva na pritisak.

2. Pijte vodu sa limunom

Mnogo je trikova, ali i prirodnih načina da očuvate lepu kožu a da pritom bude zdrava. Vitamin C se pokazao kao sjajan saveznik u otklanjanju crnih krugova oko očiju, crvenila na koži i svetlijoj koži. Čaša tople vode sa sveže ceđenim limunom svakog jutra će vam dati dovoljno vitamina C.

3. Održavajte cirkulaciju

Veoma bitna stvar koja će očuvati vašu kožu mladom i zdravom je održavanje cirkulacije. Morate stalno pokretati svoje telo i biti aktivni, a postoje mnogo načina da vam cirkulacija radi dobro: vežbe, fitnes, aerobik, tretmani lica, pa čak i mlako tuširanje.

4. Zamenite obične jastučnice sa svilenim

Ne pomaže samo raditi stvari dok ste budni. Zapravo, dok spavate, vaš izgled i izgled vaše kože može biti mnogo lepši i zdraviji. Stavljanje lica na svilu jastučnicu smanjuje trenje na vašoj koži i kosi, što može sprečiti oštećenja i iritacije, štiti od previše isušivanja i lice je mekše. Dok pamuk upija prirodne masti kože. Svilene jastučnice se posebno preporučuju osobama koje imaju probleme s aknama.