ZA SVE SNAJE I SVEKRVE: Ova poučna priča će vas naterati da se zamislite!

Devojka po imenu Marija se udala i otišla da živi sa svojim suprugom. I njegovom majkom.
Posle nekog vremena, Marija je shvatila da neće moći da živi u miru sa svojom svekrvom.

Marija i njena svekrva nisu prestajale sa svađama i raspravama, po ceo dan! A činjenica da Marija nije imala običaj da se pokorava i “popušta“ dodatno je otežavala situaciju!
Zbog ovih svađi i rasprava njen muž je bio veoma tužan…

Na kraju, Marija više nije imala snage i volje za ove rasprave. Razmišljala je šta će da uradi. I došla je na ideju da ode kod najpoznatijeg travara u gradu.
Ušla je kod njega i objasnila mu situaciju, kada je on upitao kako može da joj pomogne, Marija ga je šokirala odgovorom: ŽELIM OTROV! Htela je da svekrvi sipa isti u piće i otruje je!

Čovek je razmislio i rekao joj: MArija, želim da ti pomogem, međutim, želim da me saslušaš i uradiš sve što ti kažem!
Marija je prihvatila.

“Možeš da upotrebiš otrov koji će istog trenutka delovati, ali ja ti preporučujem nešto drugo. Otrov koji će postepeno trovati njen organizam. Svakim danom sve više i više, dok ne okonča njen život“ rekao je on. Svakog dana moraš da joj spremiš ukusan obrok i da ophodiš prema njoj sa najvećom mogućom ljubavlju i pažnjom da ona ne bi posumnjala da želiš da je ubiješ!Nemoj da se ljutiš na nju, da vičeš, budi ljubazna, vredna, pažljiva…

Marija je bila presrećna! Otišla je kući i postupila baš kao što je on savetovao. Spremala je ukusne obroke svojoj svekrvi i stavljala travu u njima. Lepo se ponašala, nije se svađala, bila je fina i ophodila se prema svekrvi kao da je kraljica.

Posle nekoliko meseci atmosfera u kući je bila skroz drugačija!

Marija je naučila da se kontroliše, njeno ponašanje je postalo bolje, nije se ljutila. Za ovo vreme, nijednom se nisu posvađale! Svekrva je bila oduševljena, počela je da voli Mariju kao svoje rođeno dete!

Marija i njena svekrva ponašale su se kao majka i ćerka. Suprug je bio u šoku!
Marija je nakon toga brzo otišla kod travara i rekla mu: “Daj mi brzo protivotrov, pogrešila sam, ovu ženu volim kao rođenu majku, kajem se zbog svega!“

Travar je rekao ovo: “Ja ti nikada nisam ni dao otrov. To su bile biljke koje su poboljšale njeno zdravlje! Jedini otrov je bio u tvojim mislima. I sada je otklonjen.“ Marija je zaplakala.

U Kini se kaže: Čovek koji vole druge, voljen je od strane drugih!