VIKEND ANALIZA VREMENA – NA VIDIKU NOVA PROMENA VREMENA: EVO DETALJA

Kao što je već rečeno, sutra (četvrtak) atmosfera u Sbiji će biti znatno stabilnija i imaće znatno više sunčanih perioda, odnosno vreme će biti sunčano i toplo uz niske do umerene lokalne oluje, posebno u popodnevnim satima, kada će samo planinske oblasti imati uslove za veoma kratku lokalnu kišu i retke grmljavine.

Maksimalne dnevne temperature će se popeti u rasponu od 20 do 27 stepeni.

Opet više oblačnosti će biti u petak, a već uveče i noć prema suboti postoje uslovi za lokalne padavine.

U subotu ćemo imati promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom dok će popodne biti lokalna nestabilnost prosleđena jačom kišom i grmljavinom kao i jačanje vetra.

U nedelju će se takođe od popodneva pa nadalje razvijati lokalne nestabilne oluje praćene jakim kišama, grmljavinom i vetrom a ne isključuje se mogućnost pojave grada.

Temperature vazduha će ostati bez većih promena, ali već u nedelju će biti malo toplije sa maksimalnim dnevnim temperaturama vazduha koji će se penjati u rasponu od 22 do 30 stepeni.

NAPOMENA: S obzirom da se radi o nestabilnosti u toplom delu godine su moguće neke dalje promene, ako se dese, i naravno, za svaku novonastalu vremensku situaciju ćete biti odmah obavešteni.