Trojica NAORUŽANIH KRIMINALACA iz BiH pod istragom u Zagrebu

Bezbednosne agencije detaljno proveravaju informacije o kriminalnim aktivnostima trojice državljana BiH koji su prekjuče uhapšeni u Zagrebu i kod kojih je pronađena municija i naoružanja, saznaje „EuroBlic“.

Nakon anonimne dojave građana da se u automobilu „mercedes“ nalaze naoružane osobe, policija je u Zagrebu u ponedeljak ujutro uhapsila Pericu Sučića (48) i Danijela Matuka (33) obojicu iz Novog Travnika i Iliju Franjića (28) iz Rame, sva trojica državljani BiH.


– Dobili smo informaciju o hapšenju naših državljana i u toku su provere kako bi se utvrdili tačni razlozi njihovog odlaska i boravka u Zagrebu. Prema trenutnim informacijama uhapšeni nisu poznati kao izvršioci teških krivičnih dela – objasnio je izvor iz MUP Srednjobosanskog kantona gde osumnjičeni imaju prijavljena mesta prebivališta.


Tokom pretresa automobila „mercedes“ sa bh. registarskim tablicama policija je zaplenila okvir pun municije i automatski pištolj „škorpion“.

Trojac je sproveden na kriminalističku obradu, a tokom saslušanja njihove izjave o razlogu dolaska u Zagreb bile su u suprotnosti.

– Danijel Matuka je ispričao da je u Zagreb došao kako bi jednom rođaku pomogao oko građevinskih poslova, priznavši da je „škorpion“ njegov, te da mu je slučajno ostao u autu. Ispričao je da je oružje dobio od oca koji je bio u ratu, te kako je u BiH normalno da ljudi imaju oružje – ispričao je izvor iz istrage.

Osumnjičeni Perica Sučić je inspektorima ispričao kako je u Zagreb došao da bi pravio društvo Matuki koji mu je rekao da je u Zagrebu kako bi naplatio dug od čoveka čije ime nije naveo.

Treći osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade istražiocima ispričao da je u Hrvatsku došao sedmicu dana pre hapšenja, kako bi odslužio kaznu dobrovoljnog rada po presudi Opštinskog suda u Dubrovniku, a zbog nanošenja teških telesnih povreda državljaninu Hrvatske.

Izvor: Blic.rs