SURČIN POSTAJE VODEĆI DEO BEOGRADA?

Surčin će u narednih nekoliko godina postati vodeći deo Beograda kada je investiranje u pitanju, izjavio je danas kandidat za gradskog odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ Goran Vesić koji je sa građanima te opštine razgovarao o budućim projektima. S tim u vezi, on je najavio da će se u Dobanovcima raditi kanalizacija i fiskulturna sala za osnovnu školu.

„Osim toga, radićemo rekonstrukciju domova kulture u Boljevcima, Dobanovcima i Surčinu, adaptaciju stare škole u Surčinu koja će postati vrtić, izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona koji će se nalaziti na teritoriji opštine Surčin“, naveo je Vesić i dodao da je u planu i izgradnja terena za golf i Lidla. Tokom razgovora uglavnom je bilo reči o uređenju ulica, postavljanju autobuskih stajališta, kao i semafora radi veće bezbednosti učesnika u saobraćaju…

„Opština Surčin je danas bolje mesto za život nego pre četiri godine, a za naredne četiri treba da bude mnogo bolje nego što je sada i to je ono što je suština, samo tako treba da radimo“, istakao je Vesić.
Grad Beograd je u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uložio 350 miliona evra, istakao je Vesić navodeći da je to više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

Aktuelna gradska vlast je pokazala da podjednako tretira centralne i periferne delove grada, rekao je on i podvukao da ne smeju da postoje građani prvog i drugog reda, te da svi moraju da imaju kanalizaciju, vodu, put i javni prevoz.
On je naveo da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata i podsetio da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tih para ulaže u kanalizaciju, vodovod, puteve, škole, vrtiće…

„Nama treba mir i stabilnost. Neće niko da ulaže pare tamo gde se ljudi svađaju i zato je važno da imamo jednu politiku“, poručio je Vesić.