RITUALNA SMRT SRBIJE U MARTU: Najkrvaviji mesec u našoj istoriji i zašto je bombardovanje počelo 9 dana od Martovskih ida? (FOTO)

Mesec mart, period na prelazu zime u proleće, ljubiteljima istorije i Starog Rima, ali i svima onima koji su upoznati sa mračnim prilikama u našoj zemlji koje su se dogodile baš u vreme oko Martovskih ida, stvara nelagodu, strah i crv sumnje da ništa nije slučajno.

Naime, po rimskom kalendaru, 15. dan u mesecu martu ozvaničen je kao početak praznika u čast boga Marsa kada je održavana i vojna parada i kada su prinošene žrtve devetog dana od Martovskih ida. I sam Julije Cezar postao je žrtva članova senata, što mu je na dan atentata 15. marta 44. godine pne predvideo lokalni vidovnjak upozorenjem da mu preti ozbiljna opasnost.

– Martovske ide su došle! – pohvalio se Julije Cezar na putu za Pompejev teatar kada je video proroka, na šta je usledio odgovor „Da, ali još nisu prošle“.

Termin od tada označava opasnost ili pretnju koja se dešava u tačno određeno vreme.

A kada su Martovske ide došle u Srbiju?

27. mart (1941) – VOJNI PUČ KADA JE ZBAČENO TROČLANO KRALJEVSKO NAMESNIŠTVO A NAROD ZAVRŠIO NA ULICI UZ POKLIČE „BOLJE RAT, NEGO PAKT“

13. mart (1946) – OZNA UHAPSILA ČETNIČKOG VOĐU DRAGOLJUBA DRAŽU MIHAILOVIĆA

9. mart (1991) – NAJVEĆE ULIČNE DEMONSTRACIJE OPOZICIJE NA ČELU SA VUKOM DRAŠKOVIĆEM

24. mart (1999) – NATO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE

12. mart (2003) – ATENTAT NA DEMOKRATSKOG PREMIJERA ZORANA ĐINĐIĆA

17 – 19. mart (2004) – POGROM SRBA SA KOSOVA I ALBANSKI ZLOČINI

11. mart (2006) – BIVŠI PREDSEDNIK JUGOSLAVIJE SLOBODAN MILOŠEVIĆ UMRO U HAŠKOM PRITVORU

Nisu retke ni teorije zavere, a jedan od najglasnijih u njihovom iznošenju je novinar i publicista Milan Vidojević. On tvrdi da magovi novog svetskog poretka ne propuštaju važne datume, te da je ritualna smrt Srbije bio događaj u Rambujeu.

– Bilo je jasno da će 24. marta morati da padne krv, da budu prinete žrtve, kako bi magijski deo uništenja Srbije bio u pravoj funkciji i snazi – objasnio je on.

Izvor: telegraf.rs