Poginuo je sa 32 godine, pričali su da je lep kao Apolon, a za slavnim glumcem plakala je cela Jugoslavija (FOTO)

Poginuo je na vrhuncu svoje karijere, a kolege ga opisuju kao komediografa, glumca čiji je smisao za humor do danas neprevaziđen
Glumac Slobodan Đurić tragično je izgubio život 22. decembra 1976. godine, u 32. godini, vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni povodom Dana Armije.
foto: Printscreen

Slobodan je kratko radio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i živeo je u Beogradu. Spadao je u red izuzetno talentovanih glumaca, a ostao je upamćen po glavnoj ulozi u komediji „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“.

Poginuo je na vrhuncu svoje karijere, a kolege ga opisuju kao komediografa, glumca čiji je smisao za humor i prilaz takvoj tematici do danas neprevaziđen.
Omiljen u društvu

U trenutku nesreće sa njim u kolima bio je i ton majstor Dragoslav Tošić, koji je takođe poginuo vozeći kroz neosvetljenu ulicu, probili su bankinu i sleteli u provaliju.
Mala je uteha što je pet godina kasnije, Vrhovni sud Srbije doneo presudu kojom su za smrt dvojice ljudi proglašeni krivim Grad Beograd i „Beogradput“.

Koliko je ova tragična vest pogodila kolege, i celu ondašnju Jugoslaviju, svedoči podatak da je porodici tih dana stiglo oko tri hiljade telegrama i izjava saučešća.

„Lep kao Apolon belvederski“, govorio je za njega Radomir Stević Ras, u čijem je pozorištu Đurić napravio prve glumačke korake, dodajući da mu je bilo tesno u svakoj košulji i svakoj ulozi.

– Prva zajednička predstava bila nam je „Celestina“, španska priča o Romeu i Juliji. Potom „Mister Dolar“. Bio je divan čovek, omiljen u društvu, vedar i duhovit, bavio se sportom. Odličan komičar, što je među prvima primetio Zoran Radmilović – rekla je o kolegi Svetlana Bojković za „Večernje novosti“.

Izvor: Espreso.rs