Ovih SEDAM stvari uspešne žene NIKAD ne rade!

Evo šta treba da znate ako vam je karijera bitna u životu
Svaka uspešna žena ima svoju definiciju uspeha. Ipak, postoje karakteristike koje su zajedničke skoro svim ženama koje streme visoko u karijeri, i kako da do cilja stignu.

Uspešne žene nikad ne ignorišu svoje strahove
Ako želite da idete napred, morate se suočiti sa svojim strahovima. Nikada ne trošite vrednu energiju pokušavajući da ih izbegnete. Umesto toga, koristite mentalnu žilavost da biste upravljali svojim mislima, emocijama i ponašanjem na načine koji će vas podstaći na uspeh u poslovanju i životu.
Sužavanje negativnog osećaja samo daje više moći, podstiče vaše strahove i usporava vas. U stvari, pokušavajući da kontrolišete ono čega se bojite povećavaćete verovatnoću da će se to dogoditi.

Uspešne žene nikad ne beže od sukoba
Sukob ne mora uvek nužno biti agresivno ponašanje. Zbog česte slike o tome, ljudi se povlače i izbegavaju da se suprotstave. Sukob može da se kamuflira u mnogim oblicima. Morate biti upozoreni na bilo kakvo ponašanje od drugih koji pokušavaju da manipulišu vašim emocijama ili mislima. Jednom kada prepoznate sukob oko onoga što jeste, odlučujete kako da odgovorite na njega, umesto da reagujete iz straha ili neznanja.

Uspešne žene nikad ne slušaju svoju unutrašnju kritiku
Mentalna žilavost je u stanju da kontroliše način na koji misli vaš um, a ne da vam dozvoli da vas um kontroliše. Ključ je učenje kako da upravljate svojim emocijama, samopoštovanjem i koristite prave (i pozitivne) reči kada kontrolišete svoje misli.

Uspešne žene nikad ne očekuju savršene okolnosti
Zaboravite na pronalaženje savršenog posla ili čekanje na savršene uslove pre nego što napravite skok. Lako je reći da su uslovi teški, da ništa ne ide na vaš način, i da ste imali nepravednu sudbinu. To su sve izgovori dok se predajete. Koristite ono što vam je na raspolaganju da nastavite dalje u životu i naučite da iskoristite najbolje od svoje situacije. Mentalna žilavost se približava vašim okolnostima sa pravom perspektivom i ne očekuje pauzu.

Uspešne žene nikad ne gledaju na prošlost kao grešku
Neke greške iz prošlosti mogu biti bolne ili loše, ali umesto da se obeshrabrujete zbog toga, pogledajte ih kao prilike da naučite nešto što niste znali pre nego što se desilo. Pogledajte na greške svojih prijatelja i kolega, takođe i od njih možete nešto naučiti.

Uspešne žene nikad ne propuste prilike da sijaju
Prepoznajte one stvari za koje se drugi oklevaju da preuzmu. Može biti malo i jednostavno – nije bitno. Šta god da je, uradite to dobro i odmah ćete se razlikovati od ostalih.

Uspešne žene nikad ne odustaju
Kad kažete „odustajem“ ili „ne mogu“, žrtvujete kontrolu nad svojim stavom i ponašanjem. Pokazujete da ste stvorili sopstvene granice. Kad kažete da odustajete, šaljete poruku o vašem strahu od neuspeha i nedostatku hrabrosti da testirate svoje granice.

Izvor: Srbijadanas.rs