Otac i sin smrskali glavu komšiji zbog podstanara!

L.O. (51) i njegov sin M.O. (22), iz Kaštel Gomilice u Hrvatskoj, završili su u istražnom zatvoru nakon što su uhapšeni zbog napada na M.B. (43) u njegovom stanu.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 10. aprila 2018. oko 17.30 sati s ciljem da ubiju čoveka došli do ulaznih vrata stana koji on koristi, te nasilno provalili i uz pretnju nožem i verbalne pretnje i pretnju nožem izvukli nesrećnog čoveka iz stana.

Monstrumi su ga udarali nogama i rukama po telu, a 22-godišnjak ga je udario betonskim blokom u predelu glave dok ga je njegov otac više puta udario čekićem u glavu.

Prebijeni čovek je zadobio tešku telesnu povredu (krvarenje na površini mozga, prelom gornje čeljusti i više krvnih podliva u predelu lica i glave) zbog čega je zadržan na bolničkom lečenju na Odelu neurohirugije KBC-a Split.

Otac i sin su u odbarni rekli da su na ulazu u svoju garažu zatekli golf zagrebačkih registracijskih oznaka i da su zvonili od stana do stana u Ulici Eugena Kvaternika pitajući komšije čiji je automobil. Tako su došli i do stana 43-godišnjeg M.B. koji je, kažu oni, izletio iz svog stana i napao njih, a u tome mu je pomagala i njegova majka koja ih je gađala kamenjem.

Nakon svega se saznalo da je parkirani golf tek kupio njihov podstanar, a da 43-godišnji M.B uopšte nema automobil.

Zamenik okružnog državnog tužioca u Splitu je nakon ispitivanja okrivljenih, sudu u Splitu podneo predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke što je prihvaćeno a okrivljenim je određen istražni zatvor.

Izvor: alo.rs