NOVOBEOGRAĐANI U STRAHU: Sumnjivi plavi burići, nepoznate sadržine, osvanuli na SAVSKOM NASIPU!

Burići koji su nedavno osvanuli na Savskom nasipu u novobeogradskom Bloku 45 privukli su pažnju građana koji su se istog momenta zapitali da li je njihovo odlaganje na ovom mestu bezbedno.

Fotografiju je na svojoj „Fejsbuk“ stranici objavila neformalna grupa građana „Savski nasip“ uz komentar da se u zemlji, na dubini od 20 metara ispod buradi nalaze drenovi reni bunara, te da je svako odlaganje šuta, gvožđa ili bilo čega drugog na vodoizvorištu zabranjeno.

Sem toga, istakli su da odatle skoro ceo Beograd dobija vodu za piće.

– Ovu fotografiju nam je juče poslao jedan od pratioca stranice Savski nasip, snimio ju je juče dok je vozio bicikl. Naš prijatelj iz udruženja biciklista se takođe juče vozio biciklom nasipom i potvrdio nam da je i on video burad sa nasipa ali ih nije fotografisao. Ne znamo šta je u buradima sada, šta je bilo ranije, ali znamo da svako odlaganje bilo čega nije dozvoljeno. Takođe su nam „Srbijavode“ rekle da nikome ove godine nisu izdavali vodno zemljište – navodi grupa građana.

Ipak, nakon što je Obrenovčane dva puta u proteklih par meseci zatekla vest da su na njihovoj opštini pronađena otrovna burad, svaka pomisao da bi slično stanje moglo biti otkriveno i drugim delovima grada budi zabrinutost.

Izvor: blic.rs