NAJNOVIJA INFROMACIJA: Prvo se spremite za mnogo loše, teško i sparno vreme, a zatim za novi zimski udar i sneg koji dolazi na Balkan!

Tokom narednih nekoliko dana, tačnije pre dolaska ciklona HEKTOR za koje će detaljna analiza biti objavljena tokom dana, imaćemo veoma MUČNO, SPARNO i TEŠKO vrem, temperature vazduha će biti visoke za ovo doba godine i biće u intervalu od 14 do 20 stepeni, ali zbog relativno visoke vlažnosti i za transport prašine i peska iz temperature Sahare, osetićemo kao da su veći nego tačnoj temperaturi.

Sutra (četvrtak) će biti relativno suvo, dok će u petak biti slabiji lokalni pljuskovi.

Ovakvo vreme je mnogo loše pogotovo za meteopate koji će imati glavobolje i bolove u kostima i bol starih rana, kao i problemi sa ravnotežom, povremena nervoza, ali i nesanica.

Ovog vikenda ponovo veoma hladan vazduh iz Akrtika će se spustiti na Balkanskom poluostrvu i da će doneti sneg u mnogim oblastima severu i severozapadu Balkana i da će se uslovi i neobično niskim temperaturama koje u mnogim mestima kao minimalni i maksimalni dnevnim temperaturama vazduh će pasti ispod nule.

Zbog intenzivnijeg padavina na nekoliko mesta formiraće se novi snežni pokrivač, a na visokim planinama će se povećati znatno.

Najviše pogođeni ovim zimskim talasom će biti Slovenija, Hrvatska i Bosna.

Recimo da su osim meteopata takvi problemi mogući i običnim građanima.

Srbiju neće uzeti ovaj polarni talas, barem prema ovoj analizi (barem ne sa velikim intenzitetom), ali ćemo stalno pratiti situaciju i obavestićemo vas.