Koju bananu biste pre pojeli? Izbor otkriva OVE važne činjenice o vašem zdravlju!

1. Zelene banane

Ako imate problem sa šećerom u krvi, ove banane mogu da vam pomognu da ga držite pod kontrolom. Kako imaju nizak glikemijski indeks, one su jednostavna užina za one koji moraju da prate nivo šećera u krvi. One pomažu i u sprečavanju i lečenju dijareje, pa se preporučuje da pojedete jednu sledeći put kada budete imali problem sa odlaskom u toalet.

2. Žuto-zelene banane

Ove banane su sjajne za smanjenje gladi jer drže sitost duže vreme. Takođe pomažu i u održavanju optimalnog nivoa šećera u krvi. Ove banane su bogate vlaknima koja pogoduju radu digestivnog sistema i korisne su za dobre bakterije koje žive u vašem telu.

3. Žute banane

Za većinu ljudi, ovo su najbolje banane. Kora se lako ljušti i nisu suviše slatke ni mekane. Naše telo najbolje vari ove banane, a antioksidansi iz potpuno žutih banana pomažu u zaštiti od bolesti.

4. Banane sa mrljama

I ove banane sadrže ključne antioksidanse i pomažu pacijentima koji se bore sa rakom. Braon tačke na banani znače da one mogu da razbiju nepravilne ćelije u telu koje dovode do nastanka tumora. Ipak, ove banane su mnogo slađe od ostalih, pa ih izbegavajte ako imate problema sa šećerom.

5. Braon banane

Ovo su najmekše i najslađe banane; braon banane su bogate triptofanom koji smanjuje stres i anksioznost. Takođe su bogate materijama koje održavaju zdravlje kostiju i mišića. Sledći put kada budete bili pod stresom ili vam je potrebna dobra užina posle treninga, slobodno posegnite za braon bananom!

Izvor: fokuzz.com