HAPŠENJE U ČAČKU: Dve žene organizovale šverc 27 KILOGRAMA SKANKA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su S. P. (46) i A. P. (24) iz okoline Požege zbog sumnje da su organizovale transport 27 kilograma skanka koji je policija zaplenila 27. februara ove godine u Mrčajevcima.

Tom prilikom uhapšeni su M. J. (41) i Z. M. (43) iz Požege koji su u prepravljenom bunkeru „pasata“ prevozili drogu upakovanu u 52 paketa.

U pretresu stana i drugih prostorija u kojima žive osumnjičene S. P. i A. P. koji je izvršen u saradnji sa policijom u Užicu pronađeno je 1.035 američkih dolara, 280 evra, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertabilnih maraka i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika.

Takođe, od osumnjičenih je oduzeto i šest automobila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, njima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će uz krivičnu prijavu biti privedene tužiocu.

PRONAĐENE LABORATORIJE MARIHUANE U CENTRU INĐIJE!

U centru Inđije u toku su pretresanja više lokacija na kojima su otkrivene laboratorije za uzgoj marihuane, saznaje “Blic”.

U akciji koja se sprovodi po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal za sada su pronađeni zasadi sa par stotina biljaka.
banjaluka indijska konoplja

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala koji postupaju po nalogu tužilaštva pronašli su i veću količinu biljke koja se nalazila u fazi sušenja.

Do sada je uhapšeno pet osoba, koje se terete da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je proizvodila i distribuirala marihuanu.

Istražitellji nastvaljaju istragu a očekuje se da će da će pretersi i hapšenja biti okončana večeras.

Izvor: Blic.rs