(FOTO PRIČA) OVAKO SU PROTEKLI IZBORI U BEOGRADU: Pogledajte atmosferu u štabovima posle rezultata i ko je šta poslužio od hrane!

Glasanje u Beogradu završeno je zatvaranjem biraličkih mesta tačno u 20 časova, a evo kako je posle toga izgledala atmosfera u štabovima.
Slavlje u SNS uz šampanjac
Lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ osvojila je 45,6 odsto glasasova na beogradskim izborima, odnosno 64 mandata u Skupštini Beograda, saopštila je Gradska izborna komisija rezultate pregledanih 71,39 odsto biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto birača.
Nazdravljanje posle rezultata
Izborna lista „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija (JS)“ osvojila je 6,35 odsto, što čini devet mandata.
Posluženje u štabu SNS
Ostale izborne liste su ispod cenzusa, a izborni materijal i dalje se dostavlja Gradskoj izbornoj komisiji.
Prvi nosilac liste Zoran Radojičić
AP: SNS pobedom dodatno učvrstila vlast

Agencija Asošiejted pres izvestila je da je vladajuća Srpska napredna stranka predsednika Aleksandra Vučića pobedila na lokalnim izborima u Beogradu, uz ocenu da je time dodatno učvrstila vlast u državi.
Atmosfera u SPS
Američka agencija prenela je sinoć da, iako su to bili samo lokalni izbori, oni se smatraju važnim zbog ključne uloge Beograda u srpskoj ekonomiji i politici.
Zvanični rezultati, navodi agencija, biće saopšteni u ponedeljak, ali se ne očekuje da se mnogo razlikuju od preliminarnih.
Posluženje kod Dačića
Mediji u regionu: Apsolutna pobeda Vučićeve liste

Mediji u regionu na udarnim stranama objavili su vest da je predsednik SNS Aleksndar Vučić proglasio apsolutnu pobedu na beogradskim izborima i u još tri opštine – Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.
Kuvanje kafe u SPS
Agencije HINA i FENA prenele su da je Vučić u prvom obraćanju novinarima na konferenciji u sedištu stranke rekao da ostvareni rezultat liste SNS inspiriše na nove promene i razvoj, te da je uveren da će Srbija pružiti podršku ključnim projektima za grad Beograd, gde je njegova lista osvojila apsolutnu većinu.
Kod Đilasa veselo uz DJ
Agencije prenose da su izbori u Beogradu najavljeni kao moguća prelomna tačka za vladajuće naprednjake.

Žurka kod Đilasa
Portal Dnevik.hr je preneo takođe da je lider SNS proglasio pobedu liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ na lokalnim izborima u Beogradu i u još tri opštine.
Glumac Tiha kod Đilasa
Portal dodaje da je lista bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa osvojila je 18,6 posto, nekadašnji vaterpolo reprezentativac i gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić osam posto, a koalicija SPS-JS na čelu s Ivicom Dačićem 6,2 posto.
Posluženje u Dorćol Platzu
Zagrebački Večernji list je konstatovao pobedu liste okupljene oko SNS, a prenosi i obraćanje Dragana Đilasa koji je poručio da će od sutra pozvati sve ljude koji, kako je rekao, žele promenu u borbu za izbore koji slijede…
Šapić nasmejan posle rezultata
Portal RTCG peneo je informaciju da je lista okupljena oko SNS Aleksandra Vučića osvojila ubedljivu većinu na beogradskim izborima, pozivajući se na podatke Ipsosa izvedene na uzorku od 90,6 odsto glasačkih listića.

Navode i da je Vučić ocenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji koji je njegova stranka do sada ostvarila na bilo kojim izborima u Beogradu do sada.
Posluženje u DS

Izvor: Kurir.rs