Efikasni trikovi koje ćete voleti: Kako pravilno negovati kosu i kako izazvati brži rast kose

Da biste se rešili peruti, potrebno je da dobro nahranite teme glave i koren dlake, a to ćete najbolje postići uljima lavande ili jojobe, kojih ima u potpuno prirodnim šamponima bez sulfata i drugih hemikalija, koje samo isušuju teme i pospešuju pojavu peruti.

Voće i povrće su puni vitamina koji pomažu da vam kosa bude zdrava i sjajna. Koristite prirodne preparate za kosu – Domaći lekovi su uvek najbolji izbor za lepotu i zdravlje. Koristite prirodne maske za kosu koji će vam pomoći da postane jača. Samim tim će rasti brže.

Pijte više vode – Voda za piće je dobra za celo telo. Ona čisti toksine i pomaže telu da funkcioniše kako treba. Pošto se vaša kosa oslanja na ostatak svog tela da bi ostala zdrava, neophodno je da se stalno hidrirate i unosite tečnost u vaš organizam.

Kosa je zimi sklonija elektrisanju zato što je grejanje u prostorijama isušuje. Da biste sprečili da vam svaka dlaka ide gde hoće, naprskajte malo laka za kosu na četkicu za zube i njom lagano pređite po površini kose. Svedite pranje kose na 3 puta nedeljno, što je idealna mera za održavanje čiste kose i uspešno smanjenje problema suvog temena.

Redno šišajte krajeve – Posetite salon makar jednom mesečno. Najbolji izbor je kraćenje krajeva kose, jer ćete samim tim podstaći rast nove i zdrave kose, a sa oštećenom više nećete imati problema. Još jedan od saveta koji će pomoći da vam kosa izgleda odlično ove zime je da je ne češljate preterano jer time oštećujete kosu.

Jednostavna stvar koju svakodnevno možete da uradite za svoju kosu je da nanesete serum ili neki drugi proizvod za negu na krajeve kose. Važno je da to radite jer su krajevi kose najskloniji oštećenjima. Nanosite redovno kokosovo ulje i podstaknite sjaj kose, on je pravo čudo za rast kose takođe. Kada perete kosu nemojte koristiti mnogo vruću vodu jer ne prija kosi.