CARINICI NA GRADINI ZAPLENILI 56.500 EVRA: I to u samo dva automobila

Carinici su tokom vikenda na izlazu graničnog prelaza Gradina zadržali ukupno 56.500 neprijavljenih evra.
Poslednji prekršaj zabeležen je u nedelju, kada je auto nemački registracija pristigao na prelaz.

„Automobil je iz Nemačke ka Turskoj vozio nemački državljanin turske nacionalnosti u društvu jednog saputnika. Na pitanje carinskih službenika koliko novca imaju da prijave, vozač je odgovorio da imaju samo 5.000 evra. Sumnjajući u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike. I zaista, prilikom kontrole je otkriveno da vozač u novčaniku ima više novca nego štoje prijavio – 6.500 evra, a da pritom u unutrašnjim džepovima jakne krije još 20.000.Pošto vozač novac nije prijavio, a reč je o iznosu većem od 10.000 evra, koji iz zemlje može da se iznese bez prijavljivanja, privremeno je zadržano 16.500 evra“, saopštila je Uprava carina Srbije.

Carinici su i u subotu imali još zaplenu novca, takođe u kolima nemačkih registracija kojima je iz Nemačke ka Turskoj putovao turski državljanin sa još dva saputnika.
„Vozač i suvozač su kod sebe imali po 10.000 evra, što je u okvirima dozvoljenog iznosa, ali je zato utvrđeno da treći putnik iz automobila u donjem vešu krije 50.000 evra“, piše u saopštenju.

Njemu je vraćeno 10.000 evra, dok je preostalih 40.000 evra privremeno zadržano.

Izvor: Kurir.rs